Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Γεύτηκαν Ποντιακά εδέσματα για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο

Γεύτηκαν Ποντιακά εδέσματα για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο
Γεύτηκαν Ποντιακά εδέσματα για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο

Με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «ο Διγενής», διοργάνωσε το δεύτερο φεστιβάλ ποντιακών εδεσμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου, στην αίθουσα του «Ροδινιού».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Φωτεινή Ελευθεριάδου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Φεστιβάλ ποντιακών εδεσμάτων σημαίνει Ποντιακά φαγητά που προσπαθούν να γίνουν γνωστά στο ροδιακό λαό φτιάχνοντας γνωστά, είτε λιγότερο γνωστά από αυτά. Γι’ αυτό φέτος κάλεσαν την κα Έλλη Σιδηροπούλου για να τα φτιάξει όπως και πέρυσι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και αμέσως μετά ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τραγούδι, λύρα και νταούλι.


Από την πλευρά της, η κα Σιδηροπούλου ευχαρίστησε τον Σύλλογο και δήλωσε ότι θέλουν να δείξουν στη Ρόδο την ποντιακή κουζίνα που είναι από τους γονείς και τους παππούδες τους. «Θέλω να μάθει ο κόσμος την ποντιακή κουζίνα που είναι μεν με πολύ ζυμαρικό αλλά είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά», είπε.

Την κα Σιδηροπούλου την έχουν καλέσει σε πολλά μέρη για να δείξει την ποντιακή κουζίνα γιατί, όπως είπε, είναι κάτι που δεν βρίσκεται ούτε σε ταβέρνα, ούτε στο εμπόριο, μόνο σε σπίτια που συνεχίζουν την τέχνη της. Σύμφωνα με την ίδια είναι λίγο δύσκολο γιατί τα υλικά δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Πάντως, στο φεστιβάλ αυτό μαγείρεψαν και μέλη του Συλλόγου.