Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ένας, Ποντιακής καταγωγής, που επέστρεψε ύστερα από 50 χρόνια στον τόπο του ως ευεργέτης

Ένας, Ποντιακής καταγωγής, που επέστρεψε ύστερα από 50 χρόνια στον τόπο του ως ευεργέτης
Ένας, Ποντιακής καταγωγής, που επέστρεψε ύστερα από 50 χρόνια στον τόπο του ως ευεργέτης

Από μικρός αναζητούσε ένα καλύτερο μέλλον κι έτσι αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα "χέρια" του και να ξενιτευτεί, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τη γενέθλια γη, στην οποία κι επέστρεψε, με δώρα, μάλιστα, στην αγκαλιά του. Ο 77χρονος Θόδωρος Καρυπίδης από το Μαυροδένδρι Κοζάνης εργάστηκε για χρόνια πολλά στη Γερμανία και τον Καναδά, ώσπου αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και να μοιραστεί μαζί με τους συμπολίτες του μέρος των αγαθών που απέκτησε με κόπο και πολλή δουλειά. Έτσι, πρόσφερε ως δωρεά στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης 21 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κρεβάτια που θα καλύψουν τις ανάγκες της Καρδιολογικής κλινικής, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισης των εγκαταστάσεών της.

Μόλις έναν μήνα πριν, ο ίδιος άνθρωπος είχε προσφέρει άλλα 45 ηλεκτρικά κρεβάτια για να καλύψουν τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής. Ο εξοπλισμός, όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης, είναι υπερσύγχρονος και συνήθως υπάρχει σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε κέντρα αποκατάστασης.

Χθες ήταν η ημέρα της επίσημης παραλαβής και ο Θόδωρος Καρυπίδης περίμενε υπομονετικά στο γραφείο του διοικητή, στηρίζοντας ελαφρά το σώμα του στο μπαστούνι του. Δεν έδειξε να χαίρεται ιδιαίτερα με τους φωτογράφους, τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που είχαν προσκληθεί για να καλύψουν το γεγονός, αφού βασικό του μέλημα είναι απλώς και μόνο η προσφορά στον συνάνθρωπο. "Από μικρός επιθυμούσα να βοηθώ τους ανθρώπους, ήθελα να στέκομαι δίπλα στους ανήμπορους, δεν λέω, μού έτυχαν και μένα δύσκολες περιστάσεις, αλλά αυτό το λίγο που μου δόθηκε ως ευκαιρία, ήθελα να το προσφέρω", ήταν μερικές από τις λίγες κουβέντες που είπε, εξηγώντας τα κίνητρα της πράξης του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...