Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή συνάντηση

 Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή συνάντηση
 Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή συνάντηση

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί φέτος η ετήσια συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας που διοργανώνει η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ένας θεσμός που ξεκίνησε, με προσήλωση στην παράδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) σε συνεργασία με έναν Σ.Πο.Σ. εκ των πέντε περιφερειών κάθε χρονιά. αρχής γενομένης το τριήμερο 26-28 Αυγούστου 2005 στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.

Φέτος λοιπόν η 12 Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας θα διεξαχθεί στις 2 - 3 - 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δήμο Λαυρεωτικής του Νομού Αττικής και συγκεκριμένα στη Ζ' Παιδική Εξοχή Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ σε συνεργασία με το Σ.Πο.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Στη συνάντηση δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι & νέες από 18 έως 30 χρόνων ενώ για συμμετοχές παιδιών κάτω των 18 ετών απαιτούνται αυστηρά: 1). Γραπτή Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα και 2). Η ανάληψη της ευθύνης από συνοδό της ίδιας αποστολής.

Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων είναι 300 θέσεις, κάθε αποστολή Σ.Πο.Σ. μπορεί να συμμετέχει με 50 - 55 νεολαίους ενώ ειδικά για τον Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων, κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με έως και τρεις (3) νεολαίους και απαιτείται ονομαστική πιστοποίηση της εκπροσώπησης με απόφαση του Δ.Σ.

Όλες οι συμμετοχές πρέπει να έχουν σταλεί στον Σ.Πο.Σ. μέχρι και την Παρασκευή 19 Αυγούστου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή fax, ενώ το πρόγραμμα διαμονής περιλαμβάνει: το βραδινό της Παρασκευής, το πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό του Σαββάτου και το πρωινό της Κυριακής, όπως και τις δύο διανυκτερεύσεις.

Οι αποστολές θα καταφθάνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής (2/9) και η αναχώρηση ορίστηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (4/9) και μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι να έχουν μαζί τους σεντόνια (2) και μαξιλαροθήκη, όπως επίσης απαραίτητα την ταυτότητα τους και την πιστοποίηση της εκπροσώπησης τους.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών από κάθε ενδιαφερόμενο ενώ διευκρινίζεται, ότι οι παρατηρητές ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου στις σχετικές διαδικασίες, ούτε υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τους στους χώρους της κατασκήνωσης. Πρέπει επίσης να φροντίσουν τις μετακινήσεις τους με ίδια μέσα.

Για τους συμμετέχοντες ΔΕΝ υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση, εκτός του κόστους μετακίνησης προς και από την κατασκήνωση.

Τέλος η θεματολογία, οι εισηγήσεις και το πρόγραμμα συνεδριών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, από την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε.

Σχετικά θέματα

Αφιέρωμα: Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας - Ο θεσμός των νέων!