Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Στην τελική φάση βάζει η Ποντιακή Νεολαία την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Στην τελική φάση βάζει η Ποντιακή Νεολαία την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας
Στην τελική φάση βάζει η Ποντιακή Νεολαία την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00 μ.μ., στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ (7ος όροφος, κτίριο Διοίκησης).

Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγήτρια Μαρίνα Ματθαιουδάκη, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, Άλκης Αναστασιάδης, η Διευθύντρια Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Ευανθία Παπαδάτου και εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι νικητές της 1ης Προκριματικής Φάσης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διακρίθηκαν ύστερα από εξετάσεις που έγιναν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας.


Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO, με πρωτοβουλία του ΑΠΘ και διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Η Συνέντευξη Τύπου δίνεται με αφορμή το 2ο και τελικό στάδιο που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, από 24 έως 31 Αυγούστου 2016 ενώ η Ολυμπιάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Χορηγός επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας είναι το e-Pontos.gr, το οποίο στηρίζει όλα τα μεγάλα πολιτιστικά, και όχι μόνο, γεγονότα.


Σχετικά θέματα

- Η Ποντιακή Νεολαία πραγματοποιεί την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

- Η πρωτοβουλία της Ποντιακής Νεολαίας για την Ελληνική γλώσσα συνεχίζεται στη Ρωσία

- Στη Βουλή θα βρεθεί αντιπροσωπεία της Παγ. Συν. Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας

- Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας στη Βουλή των Ελλήνων