Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Παραδίδεται η στέγη των Ποντίων Πτολεμαΐδας

Παραδίδεται η στέγη των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Παραδίδεται η στέγη των Ποντίων Πτολεμαΐδας

Λίγο διάστημα απομένει πλέον από το να πάρει ζωή ένα νέο δημοτικό κτήριο που ανεγέρθηκε στην πόλη της Πτολεμαΐδας, δίπλα στο παράρτημα του ΕΒΕ, αυτό του Κέντρου Διάσωσης – Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής, που κοσμεί πλέον την περιοχή του Υδραγωγείου Πτολεμαΐδας και στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί η δραστηριότητα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Η παράδοση του κτηρίου στο χρήστη Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας έφθασε, καθώς έκλεισαν οι οικονομικές εκκρεμότητες του έργου, αφού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας εγκρίθηκε ομόφωνα ο 3oς ανακεφαλαιωτικός (τακτοποιητικός ) πίνακας (ΑΠΕ) του έργου που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Πολυχρονίδης, καθώς και η εισηγητική – αιτιολογική έκθεση που συνόδευε τον ΑΠΕ του έργου.

Με τον παρόντα Ανακεφαλαιωτικό πίνακα εγκρίθηκε ειδικότερα η αύξηση αλλά και η μείωση των ποσοτήτων ορισμένων συμβατικών εργασιών που κρίθηκαν απαραίτητες  για την τεχνική αρτιότητα και λειτουργικότητα του έργου, το οποίο μάλιστα κλείνει μειωτικά συγκριτικά µε τον 2ο ΑΠΕ και τη σύμβαση και ταυτόχρονα ολοκληρώνεται το φυσικό αντικείμενο του έργου.
Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, ανήλθε σε 2.100.000,00 €.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου ανέρχεται σε 1.200 τ.μ.. Διαθέτει υπόγειο, ενώ στον ισόγειο χώρο υπάρχει αμφιθέατρο για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων. Στον ημιώροφο πρόκειται να στεγαστούν γραφεία, αίθουσες αθλοπαιδιών και βεστιάριο, ενώ στο δεύτερο όροφο ο Ποντιακός Σύλλογος πρόκειται να στεγάσει μια “αίθουσα μνήμης” και βιβλιοθήκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θεμελίωση του κτηρίου έγινε περί τα τέλη Απριλίου του 2013. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης το έργο προβλεπόταν να εκτελεστεί εντός 22 μηνών, με καταληκτική ημερομηνία περαίωσης την 07-08-2014, η οποία ωστόσο πήγε πίσω και λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν πέρσι με την επιβολή των capital controls και καθυστέρησαν την προμήθεια του εξοπλισμού του κτηρίου.

Πηγή: e-Ptolemeos