Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Όλα έτοιμα για την ΡοδακΟΙΝΟγνωσία της Μίεζας στον Κοπανό

Όλα έτοιμα για την ΡοδακΟΙΝΟγνωσία της Μίεζας στον Κοπανό
Όλα έτοιμα για την ΡοδακΟΙΝΟγνωσία της Μίεζας στον Κοπανό

Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο ΡοδακΟΙΝΟγνωσία θα πραγματοποιήσει στις 5-6-7 Αυγούστου 2016 η Μίεζα στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού. Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ροδάκινο, το κρασί, πλαισιωμένο με την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και της πολιτιστικής παράδοσης. Για τις εκδηλώσεις μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι άνθρωποι του συλλόγου.

«Προσπαθήσαμε μέσα από αυτό τον τίτλο να παρουσιάσουμε ένα νέο προϊόν. Για πρώτη φορά ένας πολιτιστικός σύλλογος προσπαθεί να έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου» τόνισε ο κ. Δημητριάδης, πρόεδρος του συλλόγου.

Η εκδήλωση είναι στημένη ως εξής: Την Παρασκευή το απόγευμα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το Γαστρονομικό κομμάτι. Θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες συνταγές με βάση το ροδάκινο και το κρασί. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς από την Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία και Πόντο, από τους συλλόγους Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, Πυρσό Νάουσας και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βέροιας και η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα «Μελώρυθμοι».

Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ξενάγηση δημοσιογράφων στον αρχαιολογικό χώρο Μίεζας με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστός. Θα ακολουθήσει η ομιλία του οικονομολόγου Κωνσταντίνου Πορτοκάλη με θέμα τις εξαγωγές κρασιού στην Ρωσία (εκπρόσωπος του Ελληνορωσικού συνδέσμου φιλίας). Θα ακολουθήσει γαστρονομική εκδήλωση και το βράδυ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο, από την Εύξεινο Λέσχη Μαρίνας «Η Ρωμανία» και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «Μίεζα» και η εκδήλωση θα κλείσει με Ποντιακό γλέντι με τους:
- Σταύρο Σαββίδη, τραγούδι,
- Χρήστο Σιαπανίδη, λύρα,
- Θεόδωρο Τσανακλίδη, λύρα,
- Θεόφιλο Σεχίδη, κλαρίνο,
- Δημήτρη Ουσταμπασίδη, νταούλι,
- Δημήτρη Φουντουκίδη, πλήκτρα.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει ξενάγηση δημοσιογράφων σε επιλεγμένους συνεταιρισμούς και θα ακολουθήσει ομιλία της κ. Άιντας Νίκα με θέμα εμπορική ταυτότητα σε ένα αγροτικό προϊόν στις αγορές του εξωτερικού. Το βράδυ θα ακολουθήσουν γαστρονομική εκδήλωση και πολιτιστικές εκδηλώσεις με παρουσίαση του λαϊκού δρώμενου των Μωμόγερων από το Σύλλογο Ροδοχωρίου "Οι Κομνηνοί" και χοροί από τον Πόντο από το σύλλογο «Μίεζα» και η εκδήλωση θα κλείσει με Ποντιακό γλέντι με τους:
-  Δημήτρη Καρασαββίδη, λύρα - τραγούδι
- Θεόδωρο Τσανακλίδη, λύρα
- Μιχάλη Κασαμπαλίδη, λύρα
- Γιώργο Βέργο, τουλούμ,
- Δημήτρη Ουσταμπασίδη, νταούλι,
- Δημήτρη Φουντουκίδη, πλήκτρα.

«Μας ενδιαφέρει να βάλουμε φέτος τον θεμέλιο λίθο για κάτι μεγαλύτερο τη νέα χρονιά» σχολίασε ο πρόεδρος της Μίεζας.