Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

«Οι λύρες της Ελλάδας» στη 2η Γιορτή Γης, στη Χαρίεσσα Νάουσας

«Οι λύρες της Ελλάδας» στη 2η Γιορτή Γης, στη Χαρίεσσα Νάουσας
«Οι λύρες της Ελλάδας» στη 2η Γιορτή Γης, στη Χαρίεσσα Νάουσας

Τις "Λύρες της Ελλάδος" θα παρουσιάσει φέτος η 2η Γιορτή Γης την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:30 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Χαρίεσσας.

Μια συνεργασία, με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας, τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "Αράπιτσα" Νάουσας.

Για πρώτη φορά οι λύρες του Πόντου, της Θράκης και της Κρήτης παντρεύονται και συνθέτουν το ταξίδι της μουσικής μέθεξης σε ένα εκρηκτικό μείγμα με την παράδοση, την γευσιγνωσία και την ανάδειξη των Ημαθιώτικων καρπών. 

Η "Γιορτή Γης"έχει ως κυρίαρχο σκοπό την ανάδειξη των καρπών της Ημαθιώτικης Γης, δίνοντας την ευκαιρία της γευσιγνωσίας των προϊόντων μας στους παρευρισκόμενους αλλά και να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση με κυρίαρχο θέμα τη λύρα με δοξάρι, την ποικιλία των μορφών της και την ιδιαίτερη κατά τόπους παρουσίαση της στην Ελληνική μουσική παράδοση. 

Στη σκηνή θα παρευρεθούν περισσότεροι από ογδόντα χορευτές και δεκάδες μουσικοί προσφέροντας ένα επιβλητικό και ολοκληρωμένο θέαμα και ακρόαμα, μια συνεργασία σταθμό για την ιστορία του τόπου. 

Μετά το πέρας της μουσικοχορευτικής παράστασης ακολουθήσει γλέντι από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ποντιακής μουσικής, Αλέξη Παρχαρίδη και Παπαδοπούλου Βασιλική στο τραγούδι, Μιχαηλίδη Αριστείδη και Νίκο Κοκκινίδη στη λύρα, Βαγγέλη Λάχανη στο νταούλι και Δημήτρη Φουντουκίδη στα πλήκτρα.