Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η αφίσα του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Αυτή είναι η αφίσα του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Αυτή είναι η αφίσα του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Ο.Ε. για το 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών το οποίο έχει προγραμματιστεί στην πόλη της Ξάνθης το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης "Φίλιππος Αμοιρίδης".

Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες σε όλους τους συνδέσμους της ΠΟΕ και τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ξάνθης:
στον από τα Κοτύωρα του Πόντου, «κἀκεῖθεν εἰς Κοτύωρα πόλιν παρεγενήθησαν Ἑλληνίδα, Σινωπέων ἄποικον», καταγόμενο Μητροπολίτη, πρώην Ξάνθης και Περιθεωρίου, Πολύκαρπο Σ. Ψωμιάδη και στον από την Κουταΐδα του Καυκάσου, γόνο σπουδαίας οικογένειας του Πόντου με ρίζες από την Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη, καταγόμενο Αλέξανδρο Θ. Μπαλτατζή πολιτικό και ένας από τους βασικότερους αναμορφωτές του αγροτικού κινήματος στη σύγχρονη Ελλάδα.

Παράλληλα με τη διοργάνωση του φεστιβάλ, η Ο.Ε. έχει κανονίσει μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσίαση θεατρικού από τις Μουριές Κιλκίς και την Ξάνθη, παρουσίαση του παραμυθιού "Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον", μία εκδήλωση που θα αναφέρεται στην ανδρεία των Ποντίων κ.ά.