Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Θεσσαλία ετοιμάζεται για το 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η Θεσσαλία ετοιμάζεται για το 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Η Θεσσαλία ετοιμάζεται για το 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα η κεντρική πρόβα των χορευτών των ποντιακών συλλόγων της Θεσσαλίας που θα συμμετάσχουν στο 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην Ξάνθη στις 8 Οκτωβρίου, ενώ το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα πανελλαδικά, καθώς συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 2.500 χορευτές από τα 437 ποντιακά σωματεία της ΠΟΕ από όλη την Ελλάδα. Είναι δε μια ακόμη αφορμή για συνεργασία των ποντιακών συλλόγων, καθώς οι χορευτές καλούνται να χορέψουν σε ενιαίους κύκλους και όχι μεμονωμένους ανά σύλλογο και για αυτό το λόγο απαιτείται μεθοδική δουλειά και συντονισμός. Από τη Θεσσαλία συμμετέχουν ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων "ο Πόντος", ο Σύλλογος Ποντίων Λόφου Ελασσόνας και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας με συντονιστή τον κ. Αχιλλέα Λέρα.

Στην πρόβα παραβρέθηκαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων που συνόδευαν τους χορευτές, ενώ παρόν ήταν και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, κ. Χρήστος Τοπαλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορευτές για τη συμμετοχή τους τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζουν το έργο της Ομοσπονδίας για τα πάγια αιτήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ τους ευχήθηκε Καλή Επιτυχία, καθώς καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα σωματεία και τους χορευτές. Η επόμενη πρόβα θα γίνει την επόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με το σύνολο των χορευτών των ποντιακών συλλόγων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της ΠΟΕ.