Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ποντιακές εκδηλώσεις στη Θέρμη - Σταυρέτκα 2016

Ποντιακές εκδηλώσεις στη Θέρμη - Σταυρέτκα 2016
Ποντιακές εκδηλώσεις στη Θέρμη - Σταυρέτκα 2016

Το Σωματείο “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης”, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με την καλλιτεχνική έκθεση χειροποίητων δημιουργιών των Ιουλίας και Δημήτρη Χιονίδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πινακοθήκη Θέρμης. 

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης και το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών και στη συνέχεια η παρουσίαση του βιβλίου “Μια βαλίτσα μαύρο χαβιάρι”, της δημοσιογράφου Σοφίας Προκοπίδη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πινακοθήκη Θέρμης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Χριστίνα Σαχινίδου και θα συνοδεύσουν μουσικά η Μήδεια Χουρσουλίδου στο τραγούδι, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στο ακορντεόν και ο Παναγιώτης Βελονάς στη λύρα.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στην Πλατεία Θέρμης θα πραγματοποιηθεί χορευτικό αντάμωμα παραδοσιακών συλλόγων της Θέρμης και του Τριαδίου.

Τέλος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες: Κούλη Τριανταφυλλίδη, Κώστα Καλούση, Γιώργο Μωυσιάδη, Χρήστο Γεωργιάδη, Ανδρέα Κουγιουμτζίδη,Παναγιώτη Βελονά, Πανταζή Πονερίδη και Άκη Γεωργιάδη.