Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ζωντάνεψε για μια ακόμη φορά το Καρατάσιου με Ποντιακές μνήμες (Φωτο)

Ζωντάνεψε για μια ακόμη φορά το Καρατάσιου με Ποντιακές μνήμες (Φωτο)
Ζωντάνεψε για μια ακόμη φορά το Καρατάσιου με Ποντιακές μνήμες (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Μνήμες Ποντιακές" από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου και την Ένωση Ποντίων Πολίχνης και σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά.

Συμμετείχαν Πολιτιστικοί, Αθλητικοί Σύλλογοι και Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Την παράσταση όπως ήταν αναμενόμενο "έκλεψαν" οι Πόντιοι καλλιτέχνες Ματθαίος Τσαχουρίδης και Θεόφιλος Πουταχίδης, οι οποίοι ζωντάνεψαν το Καρατάσιου με τη μαζική συμμετοχή πολιτών, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ξεπέρασε τους 4.000 θεατές τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, τελευταία ημέρα του προγράμματος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Οι Εκδηλώσεις Πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.


Συμμετείχαν

- οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παύλου Μελά ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ΕΠΟΜΕΑ, Εθελοντές Ελλάδος, Φίλοι του Δάσους
- οι αθλητικοί σύλλογοι Αετοί Πολίχνης, Λύκοι Παύλου Μελά
- οι πολιτιστικοί σύλλογοι Διόνυσος, Πήγασος, Προμηθέας, Σύλλογος Βλάχων Ν. Ευκαρπίας "Άγιο Πνεύμα", Νόστος, Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Χορευτικό εργαζομένων νοσοκομείου Παπαγεωργίου
- μουσικά σχήματα (έντεχνο, λαϊκό τραγούδι) Αστική Κομπανία ΟΑΣΘ, Σταλαγμίτες
- καθώς και οι  σύλλογοι / οργανώσεις Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, Περιαστικοί Καλλιεργητές Καρατάσιου.