Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό
Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό

Την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας προς το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», εξέφρασε ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, για την την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και τον ίδιο προσωπικά, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Ο κ. Τσουβάλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη μεγάλη εθνική και κοινωνική προσφορά του Ποντιακού Ελληνισμού και επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα συνοδοιπόρος σε κάθε στιγμή του. «Η Ελληνική Αστυνομία», είπε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, «ευγνωμονεί το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» για την επιδαψίλευση των τιμών που επεφύλαξε η Διοικούσα Επιτροπή του, στο Σώμα και τους Έλληνες αστυνομικούς.Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει και αναγνωρίζει τη διαχρονικά κοινωνική, πολιτιστική και εθνική προσφορά του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πατρίδα.»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, στην Ελληνική Αστυνομία απονεμήθηκε το Μέγα Παράσημο του Σταυρού της Σουμελιώτισσας και στον Αρχηγό, το Χρυσό Μετάλλιο της Σουμελιώτισσας. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται τέτοια τιμητική διάκριση στην Ελληνική Αστυνομία απο τον Ποντιακό Ελληνισμό. Στην ομιλία του, ο κ. Τσουβάλας, είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όταν οι εκπρόσωποι του αντιπροσωπευτικότερου από πλευράς θρησκευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού συμβολισμού, Ιδρύματος των Ποντίων συμπατριωτών, αποφασίζουν να τιμήσουν κάποιον, η τιμή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, ξεχωριστή σημασία και εξαιρετική βαρύτητα για τον τιμώμενο. Γιατί η τιμή αυτή συμπυκνώνει, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, όλα εκείνα τα στοιχεία και τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν, όχι μόνον τον φορέα απονομής της τιμητικής διάκρισης, αλλά συνολικά την ιστορία και την αξία όλων όσους εκπροσωπεί». Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης απο την πλευρά του, υπογράμμισε τη στήριξη που παρείχαν «η Εκκλησία, η Πολιτεία, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας και μεγάλος αριθμός από επώνυμους και ανώνυμους ευλαβείς προσκυνητές» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ για τη συνεχή προσφορά της.