Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Ψυχή και Σώμα»: Η Ποντιακή λύρα συναντά τον Πουτσίνι και τον Χατζιδάκι

«Ψυχή και Σώμα»: Η Ποντιακή λύρα συναντά τον Πουτσίνι και τον Χατζιδάκι
«Ψυχή και Σώμα»: Η Ποντιακή λύρα συναντά τον Πουτσίνι και τον Χατζιδάκι

Οι τεράστιες δυνατότητες της ποντιακής λύρας ως μουσικού οργάνου αλλά και η μοναδικότητα της ανθρώπινης φωνής αναδεικνύονται στη μουσική παράσταση των Ματθαίου και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη «Ψυχή και Σώμα», που παρουσιάζεται την Πέμπτη και το Σάββατο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. 

Μία απρόβλεπτη μουσική συνάντηση, ένα μωσαϊκό παράδοσης και σύγχρονης προσέγγισης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής μουσικής δεξιοτεχνίας και συγκίνησης, που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.

Πρωταγωνιστές, η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Μαζί με μια ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς συνομιλούν επί σκηνής με ήχους των Πουτσίνι, Τσαϊκόφσκι, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Ροντρίγκο, Θεοδωράκη, συναντούν το Στέλιο Καζαντζίδη, ανταμώνουν με τις παραδόσεις του Ελληνισμού, τις μουσικές του κόσμου και συστήνουν τις δικές τους συνθέσεις.

Τα αδέλφια από τη Βέροια είναι δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες με σπάνιο ταλέντο και παιδεία που τους δίνει τη δυνατότητα να περνάνε με εξαιρετική ευελιξία από το ένα είδος στο άλλο και να παντρεύουν εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους μουσικές παραδόσεις. Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την ακαδημαϊκή μουσική γνώση με την παράδοση, μετρούν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής και έχουν κατακτήσει το καλλιτεχνικό στερέωμα και τα ακροατήρια εντός και εκτός Ελλάδας.

22 Σεπτεμβρίου - Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ Λευκωσία, 8.30 μ.μ.
24 Σεπτεμβρίου - Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 8.30 μ.μ. 70002212

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος