Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

35 Χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και δράσης, έκλεισαν οι Πόντιοι της Ευρώπης

35 Χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και δράσης, έκλεισαν οι Πόντιοι της Ευρώπης
35 Χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και δράσης, έκλεισαν οι Πόντιοι της Ευρώπης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην πόλη του Ντίσελντορφ και με την συμμετοχή του συνόλου τον συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας μας στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 35 χρόνια της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην νεολαία της Ομοσπονδίας μας, η οποία τίμησε όλους τους συντονιστές της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

Η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της ΟΣΕΠΕ είναι η πρώτη οργανωμένη ποντιακή νεολαία παγκοσμίως και μετρά πάνω από 20 χρόνια δράσης.

Συντονιστές διετέλεσαν οι: η πρώτη συντονίστρια η Πέτρα Δεβετζή του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, η Πελαγία Φωτιάδου του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, η Σοφία Καρυπίδου του Συλλόγου Ποντίων Βισμπάντεν, ο Κώστας Καταγιανίδης του Συλλόγου Ποντίων Λουτβιγκσχαφεν, ο Γιώργος Νικολαΐδης του Συλλόγου Ποντίων Ελβετίας, ο Χρήστος Σαββίδης του Συλλόγου Ποντίων Βερολίνου ενώ σημερινή συντονίστρια είναι η Ιωάννα Μακρίδου από τον Σύλλογο Ποντίων Ντίσελντορφ.

Τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας είναι οι: Αλβανίδης Νικόλαος, Μπατή Χαρούλα, Κότσα Μανία, Μυλωθρίδης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Ισαάκ, Κεντερίδης Νικόλαος, Νικολαΐδης Νικόλαος, Gugenhan Χριστίνα.

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυναν, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Γιάννης Πανταζίδης, η συντονίστρια νεολαίας της Οσεπε Ιωάννα Μακρίδου, ο πατέρας Ιωάννης Ψαράκης εφημέριος στην πόλη του Ντίσελντορφ, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης ο οποίος έκανε και μια μικρή ιστορική αναφορά στη νεολαία της ΟΣΕΠΕ.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Χρήστος Γαλανίδης με την σύζυγο του Ματούλα Γαλανίδου και ο οποίος παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στους πρώην συντονιστές νεολαίας που βρέθηκαν στην εκδήλωση, στον Γιώργο Νικολαΐδη και στον Χρήστο Σαββίδη.

Όλοι οι υπόλοιποι συντονιστές δεν μπόρεσαν λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων να παραβρεθούν στην εκδήλωση και με επιστολή τους ευχαρίστησαν το Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ για την τιμητική διάκριση, η οποία και θα γίνει στην επόμενη συνδιάσκεψη νεολαίας.

Επίσης τιμήθηκαν όλοι οι παρόντες σύλλογοι μέλη της ΟΣΕΠΕ, και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Λάζαρος Βασιλειάδης στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλα τα μέλη τον πρώην διοικητικών συμβουλίων της ομοσπονδίας καθώς και ο Γιώργος Σαρνάζης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντίσελντορφ στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι όσοι διετέλεσαν πρώην πρόεδροι και μέλη ΔΣ τον συλλόγων μελών της ομοσπονδίας.