Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Διαγωνισμός Ποντιακού χορού στις μετασοβιετικές χώρες

Διαγωνισμός Ποντιακού χορού στις μετασοβιετικές χώρες
Διαγωνισμός Ποντιακού χορού στις μετασοβιετικές χώρες

Η Συντονιστική Επιτροπή νεολαίας του ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ ανακοίνωσε για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ποντιακού χορού.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων συνθήκων για την υποστήριξη των καλλιτεχνικών συγκροτημάτων των μετασοβιετικών χωρών, την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητές τους, καθώς και προβολή και διάδοση του ποντιακού πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση blackseagreeks@bk.ru και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου να αποστείλουν τα video-spot τους στην Οργανωτική Επιτροπή.

Τα βίντεο με τους ποντιακούς χορούς πρέπει να έχουν διάρκεια έως πέντε λεπτά και να είναι τύπου mp4.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον χορευτικά συγκροτήματα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, το Ουζμπεκιστάν, την Κιργιζία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή με κριτήριο την ηλικία των χορευτών και δεν θα ληφθεί υπόψη ούτε η εξωτερική τους εμφάνιση. Η αξιολόγηση των συμμετοχών από την Κριτική Επιτροπή θα γίνει με βάση τα εξής κριτήρια: τεχνική χορού, υποκριτική τέχνη, σύμπτωση του επιλεγμένου χορού και της απόδοσής του, σύνθεση βίντεο.

Οι κριτές του διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν τα βίντεο από τις 10 ως τις 13 Νοεμβρίου για να τα αξιολογήσουν και να ξεχωρίσουν τον νικητή.

Μετά την ανακοίνωσή του τα συγκροτήματα που δεν έχουν πάρει βραβείο θα διαγωνιστούν για το «Βραβείο της συμπάθειας του κοινού» μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Facebook.

Όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ (www.greek-youth.com).