Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Γέμισε η ψυχή μας με Πόντο

Γέμισε η ψυχή μας με Πόντο
Γέμισε η ψυχή μας με Πόντο

Είκοσι χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, συμπλήρωσαν φέτος τα «Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα». Ένας σημαντικός θεσμός  για την πόλη της Κατερίνης, (και όχι μόνο), και μια σημαντική όαση πολιτισμού στο γκρίζο και άνυδρο τοπίο που διαμόρφωσε η οικονομική κρίση.

Η αυλή του 6ου Δημοτικού σχολείου, για τέσσερις ημέρες, πλημμύρισε από χαρούμενα πρόσωπα, μνήμες, νοσταλγία και περηφάνια από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που, με τους ήχους της λύρας ταξίδεψαν, έστω και νοερά, στα παρχάρια του Πόντου. Διασκέδασαν και ανανέωσαν την υπόσχεσή τους ότι δεν θα επιτρέψουν να χαθεί ο ανεκτίμητος πολιτισμός του Πόντου, που αποτελεί κομμάτι και συνέχεια του Ελληνικού πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες γέμισαν τις ψυχές μας με Πόντο. Θερμά χειροκροτήθηκε και η παρουσία των νεαρών καλλιτεχνών, μαθητών στο τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας του συλλόγου.

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας έκλεψαν, για μια ακόμη φορά την παράσταση, με  την άψογη και αυθεντική εκτέλεση των παραδοσιακών χορών του Πόντου, υπό την καθοδήγηση της άξιας χοροδιδασκάλου του συλλόγου μας Έφης Τουμπουλίδου και της βοηθού της Περιστέρας Πεΐδου. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν οι νεαροί χορευτές που, με το ευθυτενές παράστημα και το γεμάτο αποφασιστικότητα βλέμμα τους, επιβεβαίωσαν, για ακόμη μια φορά, ότι ο πολιτισμός του Πόντου δεν διαθέτει μόνο πλούσιο παρελθόν αλλά έχει και δυναμικό παρόν και μέλλον.

Άψογη, και φέτος, η οργάνωση των εκδηλώσεων, χάρις στο πλήθος των μικρών και μεγάλων εθελοντών, μελών και φίλων του συλλόγου μας, που, μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα «Πιερικός» Αρωνά, πέτυχαν την άριστη εξυπηρέτηση του κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των αριστούχων μαθητών του Συλλόγου. Τα παιδιά, μας αποδεικνύουν ότι εκτός από το πάθος, το ζήλο και την αγάπη στην παράδοση μπορούν να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις και στο Σχολείο.

Οι αριστούχοι μαθητές γυμνασίου που βραβεύθηκαν είναι: Αβραμίδου Μαργαρίτα, Καταχιώτου Δέσποινα, Κουμασίδου Αφροδίτη-Δέσποινα, Δανιηλίδης Αλέξανδρος, Δανιηλίδης Λάζαρος, Μαραντίδου Μαρία, Μήλιος Χρήστος, Παπουτσίδου Ραφαηλιά, Παναγιωτίδου Ελευθερία, Καρύδη Σταματία.

Οι βραβευθέντες μαθητές Λυκείου: Μαρινοπούλου Κατερίνα, Καμπερίδου Δέσποινα, Τσομίδης Νίκος, Τσιρώνης Νικόλαος, Κυρλίδου Αγγελική, Χριστουλάκη Δήμητρα, Παναγιωτίδου Ευθυμία, Καζαντζίδης Θεόδωρος

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με την θεατρική παράσταση «Ο Ξενιτέας» του Φίλωνα Κτενίδη, που παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού  Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών Ν. Κιλκίς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς των εκδηλώσεων για την πολύτιμη συμβολή τους  και να ανανεώσει το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα 2017.

Πηγή: Επτά