Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συναντήσεις και επαφές του Προέδρου της ΟΣΕΠΕ στο Βερολίνο για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας

Συναντήσεις και επαφές του Προέδρου της ΟΣΕΠΕ στο Βερολίνο για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας
Συναντήσεις και επαφές του Προέδρου της ΟΣΕΠΕ στο Βερολίνο για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας

Δυο νέες συναντήσεις είχε στη πρωτεύουσα της Γερμανίας στο Βερολίνο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Ανέστης Οσιπίδης.

Η πρώτη στο ίδρυμα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Konrad Adenauer με τον Δρ. κ. Otmar Oehring, υπεύθυνο για τις διεθνείς συνεργασίες σε θέματα πολιτικού διαλόγου και ανάλυσης. Έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και έζησε στη Τουρκία και γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα των Ελληνοτουρκικών σχεδίων και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για κοινές εκδηλώσεις του Ιδρύματος και της Ομοσπονδίας Ποντίων Ευρώπης. Πολύ σύντομα θα γίνουν προτάσεις από την πλευρά της ΟΣΕΠΕ και οι οποίες θα επεξεργαστούν από το ίδρυμα κατά ποσό είναι εφικτή η υλοποίηση τους.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν στην γερμανική Βουλή "Bundestag" με τον Pr. Dr. κ. Zimmer Matthias, Βουλευτή και μέλους της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γερμανικού κοινοβούλιο.


Τα θέματα της συνάντησης ήταν η συνεργασία της ΟΣΕΠΕ με την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γερμανικής Βουλής, αλλά και η συνεργασία της ΟΣΕΠΕ με τον βουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια στην περιοχή της Φρανκφούρτης εκεί που βρίσκεται και η έδρα της Ομοσπονδίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός συνάντησης με τον Πρόεδρο της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γερμανικής Βουλής, η οποία θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, όπως και η διοργάνωση μικρών περιφερειακών συναντήσεων ενημέρωσης στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή.

Ο αγώνας ενημέρωσης της γερμανικής κοινής γνώμης για τα δίκαια αιτήματα μας και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι μακρής και δεν χωρά περιθώρια εφησυχασμού.

Το νέο Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ το γνωρίζει αυτό και βρίσκεστε σε διαρκή επαγρύπνηση.