Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Εγκαίνια για τη "Δημοκρατία του Πόντου"... στη Θεσσαλονίκη (Φωτο)

Εγκαίνια για τη "Δημοκρατία του Πόντου"... στη Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια για τη "Δημοκρατία του Πόντου"... στη Θεσσαλονίκη

Μια ξεχωριστή βραδιά για τη Θεσσαλονίκη ήταν η χθεσινή (Τρίτη 4 Οκτωβρίου), όπου και πραγματοποιήθηκαν έγιναν τα εγκαίνια του καταστήματος, με ανδρικά ρούχα, του ομογενή Γεώργιου Μαρτασίδη.

Η πρωτοτυπία του καταστήματος είναι πάνω από όλα ο τίτλος του "Republique du Pont - Δημοκρατία του Πόντου". Είναι το επίσημο σήμα όλων των ρούχων. Πολλές μπλούζες έχουν στάμπα φωτογραφίες ηρώων από το αντάρτικο ή από την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου. Στη Μόσχα σε όλα τα καταστήματα του, μπροστά στην είσοδο τους, υψώνονται οι σημαίες της Ρωσίας και ο μονοκέφαλος αετός της Δημοκρατίας του Πόντου.


Όπως μας δήλωσε και ομ. καθηγητής Ιστορίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια του καταστήματος, ο Γιώργος Μαρτασίδης είναι ένας ευεργέτης του ελληνισμού, που χρηματοδοτεί την εκκλησία, τα σχολεία, τον Ποντιακό σύλλογο Ρωμιοσύνη αλλά και κάθε άλλη δημιουργική προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του ελληνισμού, ιδιαίτερα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Του εύχομαι προσωπικά, αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, κάθε επιτυχία προσωπική και επαγγελματική. Είμαστε φίλοι πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Είναι άριστος γνώστης της Ιστορίας του Πόντου. Η φιλία μας έχει στέρεες βάσεις, γιατί στηρίζεται στην ταύτιση των καίριων προβλημάτων του ποντιακού ζητήματος. 

Στο φίλο μου Γιώργο εύχομαι η Παναγία Σουμελά, που πήγε να προσκυνήσει σήμερα, να τον έχει πάντα γερό και φωτισμένο.