Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Χίο

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Χίο
Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Χίο

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται η Χίος την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα φτάσει στο αεροδρόμιο του νησιού με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας, στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2016.

Είναι χαρά και ευλογία η άφιξη στο νησί της ιεράς εικόνας, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την μητρόπολη της Βέροιας, καθώς και την μητρόπολη Χίου, τις ένοπλες δυνάμεις και τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Στην συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χίου κ. Δημήτρης Νικολαΐδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Μανάρας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της περιφερειακής ενότητας Χίου κα Βάσω Κριτάκη.

Αναλυτικά, παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο πέραν της υποδοχής και της μεταφοράς της εικόνας στην μητρόπολη Χίου, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – και τα ακόλουθα:

Ώρα 11:00 Τέλεση δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό Χίου. Προσφώνηση από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο και αντιφώνηση από τον πρόεδρο του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.

Ώρα 17:00 Αρχιερατικός μέγας εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό Χίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Ώρα 18:30 Πάνδημος, ανά την πόλη της Χίου, ιερή λιτανεία της εικόνας Παναγίας Σουμελά και της εικόνας των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, πολιούχων της Χίου.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Κάρμαντζη την ημέρα της 11ης Νοεμβρίου 2016 και μετά την παρέλαση θα γίνει επίδειξη αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας, πάνω από τον χώρο της παρέλασης, ενώ στις 13:45 θα γίνει επίδειξη σκαφών των καταδρομέων του 3ου ΕΤΕΘ Χίου στο λιμάνι της πόλης Χίου.

Πηγή: Astraparis