Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Βραδιά με Ποντιακά εδέσματα διοργανώνουν οι "Ακρίτες" Επταμύλων

Βραδιά με Ποντιακά εδέσματα διοργανώνουν οι "Ακρίτες" Επταμύλων
Βραδιά με Ποντιακά εδέσματα διοργανώνουν οι "Ακρίτες" Επταμύλων

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες» διοργανώνει και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για 17η συνεχή χρονιά, στη βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στις 9:00 μ.μ. στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος», μία βραδιά προσφορά στην τρίτη ηλικία, στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου.

Η ποντιακή κουζίνα έχει ξεπεράσει τα όρια της γεύσης και από γευστικό και αισθησιακό ερέθισμα έχει διευρυνθεί σε βίωμα πολιτισμικό. Τα ποντιακά εδέσματα αποτελούν επιστροφή σε μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη σοφία,δημιουργικότητα, ευρηματικότητα και τέχνη.

Θα προσφερθούν Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανομένον σορβά, Συρόν, Περέκ, Αβριστέν, Πισία, Τσιριχτά, Ωτία, Περεσκία, Φασούλε με μαύρα λάχανα, Ποντιακές πίτες και γλυκά), που θα συνοδεύονται με Ποντιακή Λύρακαι τραγούδι, ανασύροντας μνήμες από την Πατρίδα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα παρευρίσκονται κοντά μας ο Παπαδόπουλος Χρήστος στο τραγούδι, Γερμανίδης Κυριάκος στην λύρα και το τραγούδι, Ευρισθένης Ασλιχανίδης στο κλαρίνο, Κουρπαγιαννίδης Δημήτρης στην λύρα, Ασλιχανίδης Φίλιππας στο νταούλι και ο Σαμανίδης Οδυσσέας στα πλήκτρα και στην μουσική επιμέλεια και ήχο.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.