Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Με επιτυχία τα πρώτα μαθήματα Ποντιακής κουζίνας στη Χαρίεσσα (Φωτο)

Με επιτυχία τα πρώτα μαθήματα Ποντιακής κουζίνας στη Χαρίεσσα
Με επιτυχία τα πρώτα μαθήματα Ποντιακής κουζίνας στη Χαρίεσσα

Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση έφερε εις πέραν η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας με σκοπό την διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του συλλόγου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα πρώτα μαθήματα ποντιακής κουζίνας.

Από νωρίς το πρωί το "βαρύ πυροβολικό" του συλλόγου ανέλαβε δράση, το ζυμάρι ετοιμάστηκε και πήρε τη θέση του δίπλα στο Τζάκι να φουσκώσει! Η κα. Μάρω Μωυσιάδου, η κα. Μέλη Μωυσιάδου, η κα. Άννα Παρχαρίδου και η κα. Αλεξάνδρα Καμπουρίδου ακούραστες Πόντιες νοικοκυρές 2ης και 3ης γενιάς μεταλαμπάδευσαν με ευλάβεια σε όλους τους παρευρισκόμενους τις γεύσεις, τα αρώματα, την Ιστορία που έφεραν μαζί τους από την αλησμόνητη πατρίδα!

Η κα Μάρω κάλεσε τους νεότερους "ελάτε να πάρετε την τέχνη μου όπως την πήρα κι εγώ από την μάνα μου" ενώ ζυμώνοντας αφηγήθηκε πως από μικρή ηλικία τάϊζε όλη την οικογένεια της! Τη σκυτάλη πήρε η Νίκη Παραστατίδου (μέλος του χορευτικού) που εξήγησε στον κόσμο τα οφέλη της ποντιακής κουζίνας, τα προϊόντα που χρησιμοποίησαν κτλ. Το λάδι έκαψε και πολύ σύντομα μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα ζεστά πιροσκί με πατάτα και τυρί, συνοδευόμενο πάντα με το παραδοσιακό Ταν (Αριάνι). Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν βεβαιώσεις παρακολουθήσεις, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος μαθημάτων.