Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα της Προέδρου της Π.Ο.Π.Σ., για τη νέα χρονιά

Μήνυμα της Προέδρου της Π.Ο.Π.Σ., για τη νέα χρονιά
Μήνυμα της Προέδρου της Π.Ο.Π.Σ., για τη νέα χρονιά

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Φίλες και Φίλοι,

Στο λυκαυγές του 2017, οι προκλήσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα είναι πολλές, ποικίλες και απαιτούν επαγρύπνηση και συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων της πατρίδας μας, προκειμένου όχι απλώς να αποφύγουμε τις δυσκολίες, αλλά να ενισχύσουμε την προσπάθεια για ένα πιο ευοίωνο μέλλον, για τον Ελληνισμό όπου γης.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων θέτει ως ορόσημο την νέα χρονιά, για τη συνέχιση και εντατικοποίηση της αδιάλειπτης προσπάθειας για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού Ζητήματος και τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ανυπόκριτη ενότητα του οργανωμένου ποντιακού χώρου, χωρίς μισαλλοδοξίες, ούτε αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς αυταπάτες, γιατί η κρισιμότητα των καιρών δεν μας επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια.

Αυτή η περίοδος καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο, ακόμη πιο σημαντικό το τρίπτυχο Γμώση - Διεκδίκηση - Δικαίωση, που αποτελεί το κεντρικό πλαίσιο της λειτουργίας της Π.Ο.Π.Σ., ώστε ποντιακά σωματεία, να επιτευχθεί η ουσιαστική κατάκτηση όλων των στόχων μας.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι από καρδιάς, Καλοχρονία, Υείαν και Ευλο(γ)ίαν για όλον τον κόσμο.

Χριστίνα Σαχινίδου
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων