Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πρέσβης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Ιβάν Σαββίδης

Πρέσβης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Ιβάν Σαββίδης

Πριν από λίγους μήνες ο Ιβάν Σαββίδης είχε γίνει αποδέκτης της υψηλότερης τιμής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του μεταλλίου του Τάγματος του Παναγίου Τάφου

Μεγάλη τιμή για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ ανακήρυξε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως πνευματικό Πρέσβη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ανατολική Ευρώπη και στις ρωσόφωνες χώρες. Η ανακήρυξη έγινε μέσω επιστολής που απέστειλε ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ. 

Η επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως εκ τούτου και σε συνέχεια της δέσμευσης, την οποία απέδειξε ο κ. Σαββίδης για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα υπερασπιστεί και θα διακηρύξει τα νόμιμα δικαιώματα και τις εξουσίες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την προστασία των Αγίων Τόπων, αλλά και θα εξασφαλίσει επαφή με την Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία, τις συναθροίσεις και αδελφότητες και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης».

Πριν από λίγους μήνες ο Ιβάν Σαββίδης είχε γίνει αποδέκτης της υψηλότερης τιμής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του μεταλλίου του Τάγματος του Παναγίου Τάφου, για σημαντικές συνεισφορές, τη στήριξη και την ανάπτυξη της χριστιανικής παράδοσης, καθώς και για τη διεξαγωγή του διαθρησκευτικού διαλόγου για να εξασφαλιστεί ειρήνη και ομόνοια, και για τις διακρίσεις του στο έργο της διατήρησης των χριστιανικών προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους.