Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Με πολλές δράσεις υποδέχεται τις γιορτές η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία".

Με πολλές δράσεις υποδέχεται τις γιορτές η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία".
Με πολλές δράσεις υποδέχεται τις γιορτές η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία".

Με πολλές και διάφορες δράσεις υποδέχεται τις γιορτές η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία".

Αναλυτικά οι δράσεις έχουν ως εξής: 

- Συλλογή ειδών ατομικής καθαριότητας (σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες κλπ) και ατομικής υγιεινής (σερβιέτες, πάνες για μωρά και ενήλικες κλπ) προκειμένου να δοθούν στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στα γραφεία του συλλόγου Πλατεία Πόντου (Πρώην Κονίτσης) Αγία Τριάδα – Γλυφάδα.
- Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, η ομάδα Μωμόγερων του συλλόγου μας, θα βγει στους δρόμους της πόλης μας, αναβιώνοντας το παραδοσιακό αυτό ποντιακό έθιμο, το οποίο εσχάτως εντάχθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επισυνάπτουμε σχετική πρόσκληση.
- Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), ομάδες παιδιών του συλλόγου, ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία λύρας, θα ψάλλουν τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα σπίτια μελών και φίλων του συλλόγου! Όποιος επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του και να ακούσει τα κάλαντα, να ειδοποιήσει σχετικά στα τηλέφωνα 6973160830 (κινητό Εφόρου) και 6977505890 (κινητό Προέδρου).
- Στις 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα των γραφείων του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας!