Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Με τον μεγάλο ετήσιο χορό τους υποδέχτηκαν το 2017 οι Πόντιοι Αλεξάνδρειας!

Με τον μεγάλο ετήσιο χορό τους υποδέχτηκαν το 2017 οι Πόντιοι Αλεξάνδρειας!
Με τον μεγάλο ετήσιο χορό τους υποδέχτηκαν το 2017 οι Πόντιοι Αλεξάνδρειας!

του Βασίλη Σιμόπουλου

Το κέντρο δεξιώσεων "Κτήμα Αφροδίτη" στο Καλοχώρι Ημαθίας μεταμορφώθηκε χθες βράδυ, πρώτη ημέρα του νέου έτους, σε μια τεράστια αγκαλιά για το Ποντιακό στοιχείο της περιοχής μας!

Με την ανατολή του νέου έτους φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τον μεγάλο ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας. Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν επίσης μέλη των Συλλόγων Ποντίων Μελίκης, Σταυρού, Μακροχωρίου, Ριζού Πέλλας, ο Σύλλογος Λουτρού, Βεργίνας, Καππαδοκών Πλατέος και ο Σύλλογος Ποντίων Λευκώνα Σερρών.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Στέφανος Δελιόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΠΑΚΟΜ κ. Σάκης Παντόπουλος, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μόσχος Κυτούδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κιρκιλιανίδης.


Η έναρξη του προγράμματος έγινε από παιδικό χορευτικό των αδελφοποιημένων Ποντιακών Συλλόγων Αλεξάνδρειας, Μελίκης και Σταυρού.

Ακολούθησαν οι εντυπωσιακοί χοροί της Καππαδοκίας από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ».

Το κυρίως πρόγραμμα που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο για χορό, ανέλαβαν οι εξαίρετοι Πόντιοι καλλιτέχνες Αλέξης Παρχαρίδης, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Γιάννης Σανίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παντελής Πετρίδης.



Πηγή: Έμβολος