Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Οι Μωμό'εροι σατίρισαν με εύστοχα και "καυστικά" δίστιχα τη σημερινή κατάσταση

Οι Μωμό'εροι σατίρισαν με εύστοχα και "καυστικά" δίστιχα τη σημερινή κατάσταση
Οι Μωμό'εροι σατίρισαν με εύστοχα και "καυστικά" δίστιχα τη σημερινή κατάσταση

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2016 και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν με τους ήχους του αγγείου και το πανάρχαιο ευετηριακό δρώμενο των Μωμό΄ερων. Ο Φάρος Ποντίων, για μία ακόμα χρονιά αναβίωσε το δρώμενο των Μωμό'ερων σατιρίζοντας παράλληλα με εύστοχα και "καυστικά" δίστιχα τη σημερινή κατάσταση.

Η ομάδα ξεκίνησε από το Φάρο Ποντίων, με το αγγείον του Βασίλη Φωλίνα, το νταούλι του Κώστα Ψαθά και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας, όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος Κ. Μουρουζίδης και μέλη της Ένωσης. Εκεί μετά την παρουσίαση του δρώμενου ακολούθησε ένα μικρό Ποντιακό γλέντι με παραδοσιακούς μεζέδες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την επόμενη σταθμός τους, που ήταν η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο Γιάννη Αποστολίδη να υποδέχεται και να καλωσορίζει τους Μωμό'ερους και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποδίδουν το θερμό καλωσόρισμα.


Οι Μωμό'εροι ακολούθως βρέθηκαν στη πλατεία Αριστοτέλους με τους θεατές να παρακολουθούν το δρώμενο καθώς και τα κατορθώματα του διάβολου, του γέρου, της γρέας και όλων των υπολοίπων συντελεστών.

Η ομάδα των Μωμό΄ερων αφού έβγαλε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στην παραλία της Θεσσαλονίκης με φόντο το Λευκό Πύργο κατέληξε στο γνωστό μαγαζί με τα ποντιακά παραδοσιακά προϊόντα «Ραγιάν», του κ. Θεόφιλου Γεωργιάδη, στην πλατεία Άθωνος.

Εκεί, ο κ. Γεωργιάδης μοίρασε τανομένον τσορβάν σε όλους τους περαστικούς και οι Μωμό΄εροι χόρεψαν με τον κόσμο, επισφραγίζοντας την τέλεση του δρωμένου και δίνοντας την υπόσχεση ότι και την επόμενη χρονιά θα δηλώσουν παρόντες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Σχετικά θέματα