Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ανακαινίζεται ο ξενώνας της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Ανακαινίζεται ο ξενώνας της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
Ανακαινίζεται ο ξενώνας της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Με ένα πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς ολοκλήρωσε τη λειτουργία του, ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης του προγράμματος ριζικής ανακαίνισής του, το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, Makedonia Palace.

Με το πρόγραμμα REUSE, προσφέρει σε 17 οργανισμούς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς της Θεσσαλονίκης καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, το σύνολο του εξοπλισμού των δωματίων καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα των αντικειμένων των κοινόχρηστων χώρων. Ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των σημερινών υποδομών των ιδρυμάτων και την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών παραμονής των διαμενόντων σε αυτά.

Εκμεταλλευόμενο αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και έπειτα από την πρωτοβουλία της υπευθύνου του Ξενώνα της Μονής κας Αγγελικής Παπαδοπούλου και με χορηγία του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, ανακαινίστηκαν όλα τα δωμάτια του Ξενώνα στο Ροδοχώρι της Νάουσας. Στη μεταφορά των επίπλων από το ξενοδοχείο καθοριστική υπήρξε η χορηγία του φορτηγού από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, καθώς και η εθελοντική εργασία μελών του Σωματείου και κατοίκων του Ροδοχωρίου. Η αναβάθμιση των υποδομών του ξενώνα σκοπό έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών και επισκεπτών της Μονής.