Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν οι "Αργοναύται - Κομνηνοί"

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν οι "Αργοναύται - Κομνηνοί"
Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν οι "Αργοναύται - Κομνηνοί"

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται - Κομνηνοί» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και τίμησε τον προστάτη του και πολιούχο της Τραπεζούντας Άγιο Ευγένιο, τον οποίον και τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου θεωρούσαν προστάτη τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας με την εορταστική δοξολογία, όπου παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί». Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος με τις παραδοσιακές φορεσιές την σημαία και το λάβαρο του συλλόγου έδωσαν, όπως κάθε χρόνο, το παρών στην εορταστική δοξολογία τιμώντας τον προστάτη τους.

Μετά την δοξολογία η αίθουσα του συλλόγου ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την εορταστική εκδήλωση όπου ο χώρος ήταν παραδοσιακά στολισμένος δημιουργώντας ατμόσφαιρα νοσταλγική της πατρίδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Θεόφιλου Καστανίδη ενώ τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος και την σκυτάλη πήρε η νεοσύστατη ορχήστρα του συλλόγου με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Αβραμίδη.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευλόγησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πατήρ Αδαμάντιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρχιμανδρίτης Νικόλαος.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας: ο κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος, ο κ. Γεώργιος Κουτσογιάννης, ο κ. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος  και η κα. Χαρίκλεια Ροκά, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης, η επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» κα. Ναυσικά Ιασωνίδου – Γκάγκα, ο ιστορικός – συγγραφέας και μέλος του Συλλόγου κ. Χρήστος Ανδρεάδης.  Η Γενική  Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κα. Εύα Παπαδάτου, ο Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών κ. Πασχάλης Κητρομιλίδης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Μ. Αλέξιος Σαββίδης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κερατσινίου κ. Στράτος Δασκαλάκης.

Το παρόν επίσης έδωσαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι αδελφών Σωματείων και τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου.

Την εκδήλωση έκλεισε το  χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Σαββινίδη.