Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θλίψη για τον θάνατο του πρώην προέδρου των Ποντίων Τορόντο

Θλίψη για τον θάνατο του πρώην προέδρου των Ποντίων Τορόντο
Θλίψη για τον θάνατο του πρώην προέδρου των Ποντίων Τορόντο

Του Δημήτρη Τσάκα

Τορόντο. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» ο θάνατος του πρώην προέδρου Σάββα Καρασαββίδη. Ο Σάββας Καρασαββίδης, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση Τύπου του Συλλόγου, απεβίωσε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 σε ηλικία 80 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη, στις 11 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Παντελεήμονος, Α'αης και Παρασκευής στο Μάρκαμ, ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Elgin Mills. Η σορός του, εξετέθη για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Highland Funeral Home – Markham Chapel στη διεύθυνση: 10 Cachet Woods Court, στο Μάρκαμ του Οντάριο.

Σην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο έχει γίνει πιο φτωχή με την απώλεια του εκλεκτού μέλους και πρώην προέδρου μας, του κ. Σάββα Καρασαββίδη.

Γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Ποντοκερασιά του Νομού Κιλκίς. Μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά το 1970 με την σύζυγό του Λίτσα με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, την Ολγα, τον Ηρακλή και την Ζωή. Ευτύχησε να δει και να μεγαλώσει εγγόνια. Υπόδειγμα οικογενειάρχη! Ηταν ο «φίλος» των παιδιών του! Πετυχημένος ως λογιστής και επιχειρηματίας, εξέχουσα προσωπικότητα στην ελληνική παροικία που του εμπιστευόταν τη διαχείριση των λογιστικών τους υποθέσεων.

Προοδευτικός, ταλαντούχος, έξυπνος και με βαθιά διορατικότητα, προσέφερε στον Ελληνισμό και στην παροικία. Βαθιά πολιτικοποιημένη προσωπικότητα, με άριστη γνώση της Ελληνικής προσέφερε πολιτιστικό έργο, υπηρετώντας από τη θέση του προέδρου την Αδελφότητά μας, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές και τον απαιτούμενο προσανατολισμό για τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού ποντιακού οργανωμένου χώρου στη Β. Αμερική.

Ο Σάββας Καρασαββίδης ήταν φιλεύσπλαχνος, φιλάνθρωπος, ακριβοδίκαιος, μαχητής και αγωνιστής των δημοκρατικών ιδεωδών. Είχε πολλούς επιστήθιους φίλους, οι οποίοι διέκριναν το βαθύ πατριωτικό του πνεύμα, τη σοβαρότητα και μεστότητα του φιλοσοφικού του λόγου. Ξεχωριστός άνθρωπος με υψηλό πνευματικό επίπεδο. Η απώλεια για τους οικείους του και για την Αδελφότητα είναι μεγάλη. Σύσσωμο το ΔΣ εύχεται στην οικογένειά του κουράγιο και δύναμη».