Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Ιβάν Σαββίδης επελέγη από την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τελετάρχης της εθνικής παρέλασης

Ο Ιβάν Σαββίδης επελέγη από την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τελετάρχης της εθνικής παρέλασης
Ο Ιβάν Σαββίδης επελέγη από την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τελετάρχης της εθνικής παρέλασης

του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, αποδέχθηκε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και θα είναι ένας από τους τελετάρχης της φετινής διοργάνωσης της εθνικής παρελάσεως, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Την σχετική ανακοίνωση έκανε το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, στη διάρκεια της 6ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την προετοιμασία της παρέλασης, στο «Σταθάκειο».

«Καταλήξαμε στην απόφαση να επιλέξουμε τον Ιβάν Σαββίδη γιατί είναι Έλληνας ομογενής, γιατί αγωνίζεται πολλά χρόνια για το ποντιακό στοιχείο και τον Απόδημο Ελληνισμό και γιατί ως επιχειρηματίας έχει επενδύσει σοβαρά στην Ελλάδα, κάτι που δυστυχώς δεν κάνουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί», είπε ανακοινώνοντας την επιλογή ο Πέτρος Γαλάτουλας.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ικανοποίηση και ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες στην πανομογενειακή συγκέντρωση. Τον περυσινό Φεβρουάριο, ο Ιβάν Σαββίδης είχε επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, έπειτα από πρόκληση του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», που τον τίμησε σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, με συμμετοχή 600 ατόμων. Στη διάρκεια της παρουσίας του συμμετείχε σε σύσκεψη της Παγκόσμιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας, υπό την ηγεσία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και των σωματείων της, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και συναντήθηκε με ηγετικούς παράγοντες του ελληνοαμερικανικού λόμπι, με τους οποίους συζήτησε θέματα οργάνωσης του παγκόσμιου Ελληνισμού, με στόχο την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, του ελληνικού πολιτισμού και της συσπείρωσης της νεολαίας. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αντιπρόεδρος του ΣΑΕ για την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Εκτός του κ. Σαββίδη, στην παρέλαση θα υπάρχουν ακόμη δύο ή τρεις τελετάρχες.

«Ελπίζω αυτή τη χρονιά όλοι οι τελετάρχες να είναι Ελληνες. Όλοι απ’ όσους πλησιάσαμε είναι επιτυχημένοι Ελληνες και με την προσωπική τους πορεία έχουν τιμήσει το ελληνικό όνομα», είπε ο Πέτρος Γαλάτουλας.

Πηγή: Greek News