Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Βραβεύσεις και απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε στη Βασιλόπιτα της "Μίεζας" (Φωτο)

Βραβεύσεις και απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε στη Βασιλόπιτα της "Μίεζας"
Βραβεύσεις και απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε στη Βασιλόπιτα της "Μίεζας"

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κοπανού "Η Μίεζα". Η μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα αποδείχθηκε εξαιρετικά μικρή για το πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά την κατέκλυσε. Μέλη, φίλοι και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα από τα παιδιά του συλλόγου που τραγούδησαν τα ποντιακά κάλαντα με τη συνοδεία των τμημάτων λύρας και νταουλιού.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του συλλόγου Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος με πνεύμα ενωτικό τόνισε ότι σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή όλων των πολιτισμικών ταυτοτήτων της περιοχής, δηλαδή της ποντιακής, της μικρασιατικής, της μακεδονικής και της θρακιώτικης. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο σκοπός για τον οποίο ο σύλλογος εντάχθηκε και στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Ακολούθως στάθηκε στα πλούσια πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς από τα οποία ξεχώρισε την σειρά εκδηλώσεων «Εξιστορώ» και εκείνη της ΡοδακΟινογνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς καθώς και οι διακριθέντες στο άθλημα του TAEKWON DO, όλοι τους παιδιά του συλλόγου. Ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η βράβευση της κας. Όλγας Κοσμίδου για την πολύχρονη προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα και κυρίως στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Την πίτα ευλόγησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως πατέρας Κωνσταντίνος και ο πατέρας Γεώργιος και τα τυχερά φλουριά κέρδισαν οι: Αθηνά Κωστελίδου, Πέτρος Κουτελάκης, Αντώνης Γατουρτζίδης, Γιώργος Υφαντίδης, Βάλια Λογγινίδου, Γιώργος Λογγινίδης, Νατάσα Γατουρτζίδου.


Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δάγγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αποστόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βαλσαμίδης, Γιαννούλης, Βαδόλας, Τσαγκαλίδου, Μπαλτατζίδου, Τζουβάρας και Σέπκας, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Νάουσας κα. Καλπαξίδου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαρίεσσας κ. Σιδηρόπουλος, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζερβοχωρίου κα. Τσαλίλη, τα μέλη της Τ.Κ. Κοπανού και Χαρίεσσας κ.κ. Γιαλαμάς, Μπαλτατζίδης και Γεωργιάδης, ο πολιτευτής Ημαθίας κ. Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Κλάδου κ. Γιάγκογλου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Ευαγγελίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κοπανού κ. Παπαδόπουλος, ο ιστοριοδίφης της περιοχής Νάουσας κ. Μπάϊτσης και εκπρόσωποι των παρακάτω συλλόγων: Ευξείνου Λέσχη Βέροιας, Ευξείνου Λέσχη Νάουσας, του Πυρσού Νάουσας, Υφάδι, του «ΤΕΤΡΑΘΛΟΝ» Νάουσας και Κοπανού, της Φιλαρμονικής Κοπανού και Αγγελοχωρίου, της Αγίας Παρασκευής Λευκαδίων, του Μ. Αλέξανδρου Κοπανού, του Κάμπου Νάουσας, της Ευξείνου Λέσχη Χαρίεσσας, του Αγ. Δημητρίου Χαρίεσσας, του «Αναστάσιου Μιχαήλ Λόγιου» και του ΓΑΣ Κοπανού.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης περιλάμβανε γλέντι από τα παιδιά του συλλόγου και πλούσια κεράσματα από ποντιακά, μικρασιάτικα, θρακιώτικα και μακεδονίτικα εδέσματα, που με μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν στην κοπή και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της. Ευχές για καλή χρονιά με υγεία και κάθε ευτυχία για όλο τον κόσμο.