Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας στην Αυστραλία

Κοπή βασιλόπιτας της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας στην Αυστραλία
Στο κέντρο της φωτογραφίας η Χριστίνα Δεσποτέρη αποδέχεται με υπερηφάνεια την αναγνώρισή της ως επίτιμου μέλους της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας. Στο πλάι της μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου

Δεκάδες ήταν τα μέλη και οι φίλοι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας που καλωσόρισε η πρόεδρος Λίτσα Αθανασιάδη, στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου 2017, στο εστιατόριο Philellene και αξιοσημείωτη υπήρξε η ανταπόκριση από νεαρές γυναίκες της νεολαίας της Ποντιακής Εστίας.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν $1.500 για το μνημείο George Devine Treloar, ενώ τα βλέμματα τράβηξε η παραδοσιακή φορεσιά που δώρισε η Μέριμνα στην Ποντιακή Εστία, παραδίδοντάς την στην δασκάλα χορού του Συλλόγου Πέννυ Τσομπανοπούλου.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι οργανισμών και του πολιτικού κόσμου, όπως η τέως πρόεδρος της Ποντιακής Κοινότητας Ρώμα Σιάχου, η υπεύθυνη εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης Ανθή Μπαλτατζή, η δημοτική σύμβουλος Whittlesea Χριστίνα Παυλίδη, και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου Καλλίπολης Χριστίνα Δεσποτέρη.

Σε ομιλία που ακολούθησε μετά το γεύμα, η κ. Δεσποτέρη αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Μέριμνας από το 1904, το εκτεταμένο φιλανθρωπικό της έργο ξεκινώντας από την εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής και αργότερα, αλλά και την πολιτιστική της δράση με πιο πρόσφατο δείγμα την ίδρυση του μουσείου του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και επισκέφθηκε η κ. Δεσποτέρη τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Μέριμνας κ. Αθανασιάδη, ανακοίνωσε την απόφαση του φορέα να χρίσει επίτιμο μέλος του την κ. Δεσποτέρη η οποία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για αυτήν την τιμή αναγνωρίζοντας την ακατάπαυστη προσφορά του συλλόγου σε όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή: NeosKosmos