Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Το γλέντησαν οι Πόντιοι στο χορό που έγινε στη Λάρισα!

Το γλέντησαν οι Πόντιοι στο χορό που έγινε στη Λάρισα!
Το γλέντησαν οι Πόντιοι στο χορό που έγινε στη Λάρισα!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.

Τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου Γεώργιος Ζαούτσος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόριος Παπαχαραλάμπους, η διαμερισματική σύμβουλος του 4ου Δ.Δ. του Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Αργυροπούλου, όπως επίσης και οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, Ένωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας, Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αριστοτέλη Καταχά, Πολιτιστικού Συλλόγου Παλλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας, Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας, Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου, Συλλόγου Ποντίων Τυρνάβου, Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων, Ε.Μ.Σ. Πελασγού, Πολιτιστικού Συλλόγου Μιστιωτών Καππαδοκίας, Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων και πλήθος κόσμου.

Το γλέντησαν οι Πόντιοι στο χορό που έγινε στη Λάρισα!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Τοπαλίδης Χρήστος, αναγνωρίζοντας την στήριξη του Δημάρχου προσωπικά αλλά και της Δημοτικής Αρχής στο έργο και την δράση των Ποντιακών Συλλόγων της Λάρισας, απένειμε από κοινού με τους προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας Ιωάννη Παπαδόπουλο και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας Γαρυφαλλιάς Παλαιολόγου τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη για την «έμπρακτη στήριξη του στους ποντιακούς συλλόγους της Λάρισας».

Το γλέντησαν οι Πόντιοι στο χορό που έγινε στη Λάρισα!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τοπαλίδης η ιδιότητα του ως προέδρου και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος του δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει Δημάρχους ανά την Ελληνική Επικράτεια, όμως λίγες είναι οι περιπτώσεις όπου η Δημοτική Αρχή, όπως στην περίπτωση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, πραγματικά αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ανάγκες των συλλόγων και τους συνδράμει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του Δημάρχου στην ανάπλαση της πλατείας αλησμόνητων πατρίδων στην συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, όπου και το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και της πρόσφατης αδελφοποίησης του Δήμου Λαρισαίων με τον Δήμο της Ανάπα στην Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, εξήρε το έργο των Συλλόγων και τόνισε πως η Δημοτική αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες όλων των Συλλόγων της Λάρισας.

Τέλος ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας δια του προέδρου τίμησε το μέλος του και μέλος του χορευτικού του Ορέστη Αβραμίδη για την εισαγωγή του στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Πηγή: Post Larissa