Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα»

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα»
Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα, την πρωτότυπη Ποντιακή επιθεώρηση και για ...μη Πόντιους, "Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα", σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αγ. Βαρβάρας «Γιάννης Ρίτσος».

Πρωταγωνιστούν 
ο Τάκης Βαμβακίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι & στο ρόλο της Πόντιας γριάς).

Παίζουν: Φανή Αδαμίδου, Δαμιανός Νικολαΐδης, Χρύσα Συμεωνίδου, και η Έρρικα Νικολαΐδου
στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Ένα αληθινό... pontische comedy show, η πρώτη επιθεώρηση στην ποντιακή διάλεκτο, υπόσχεται άφθονο γέλιο, τηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις της ποντιακής κουλτούρας...

Μια σατιρική, αλλά και νοσταλγική μουσικοθεατρική «περιπέτεια» που η ραχοκοκαλιά της είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως κι αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο.

Αυτές καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στην καθημερινότητα του Έλληνα, που είχε μάθει να την περνά «ζωή και κότα», αλλά σήμερα με την οικονομική κρίση, το έχει ρίξει στο... χαβίτς και στα κορκότα, παραδοσιακά εδέσματα με απλά υλικά, που έφερναν γρήγορα, νόστιμα και οικονομικά ένα πιάτο φαΐ στα τραπέζια των Ποντίων...

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο e-Pontos, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», Σοφία Σαββίδου, θα εκτίθεται στην είσοδο του θεάτρου λαογραφική έκθεση με αντικείμενα από τη ζωή στον Πόντο και συγκεκριμένα αντικείμενα από το εσωτερικό ενός σπιτιού. Η προπώληση των εισιτηρίων φτάνει προς το τέλος, μια και είναι πλέον πολύ λίγα τα εισιτήρια τα οποία έχουν μείνει αδιάθετα.

Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos


Σχετικά θέματα