Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο Τίμιος Σταυρός από την Παναγία Σουμελά σε ΣΜΥ και Αστυνομία στα Τρίκαλα (Φωτο)

Ο Τίμιος Σταυρός από την Παναγία Σουμελά σε ΣΜΥ και Αστυνομία στα Τρίκαλα
Ο Τίμιος Σταυρός από την Παναγία Σουμελά σε ΣΜΥ και Αστυνομία στα Τρίκαλα

Ευλογημένη και ιστορική ημέρα ήταν για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών η Δευτέρα 20 Μαρτίου καθώς διήλθε το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, κατά την επιστροφή του στην Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Όρος έπειτα από παραμονή τριών ημερών στην πόλη των Τρικάλων.

Το Ιερό Κειμήλιο κόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ο οποίος τέλεσε δέηση στον προαύλιο χώρο της Σχολής παρουσία του κ. Ταξιάρχου, των Αξιωματικών και των Μαθητών της Σχολής.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι θεώρησε υποχρέωση της Ιεράς Μητροπόλεως να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγιασμός, ως ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στις αγαστές σχέσεις με την Σχολή.


Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος κόμισε τον Τίμιο Σταυρό στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Εκεί στην αίθουσα υποδοχής του αστυνομικού μεγάρου τέλεσε δέηση παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντού και λοιπών αστυνομικών.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι θεώρησε υποχρέωση της Ιεράς Μητροπόλεως να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγιασμός, ως ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στις αγαστές σχέσεις και αρμονική συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.