Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τα θέματα των απανταχού Ποντίων συζητήθηκαν σε συνάντηση στην Αστόρια

Τα θέματα των απανταχού Ποντίων συζητήθηκαν σε συνάντηση στην Αστόρια
Τα θέματα των απανταχού Ποντίων συζητήθηκαν σε συνάντηση στην Αστόρια

Τα ηγετικά στελέχη του Παγκόσμιου Οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού, τα οποία επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 196η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως, το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαρτίου συναντήθηκαν στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό της Διασποράς.

Από την Αυστραλία παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης Παπουλίδης και Παναγιώτης Στεφανίδης, νυν και πρώην πρόεδροι αντίστοιχα της ΟΠΣΑ (Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας), ο Ανέστης Οσιπίδης πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης), ο Ιβάν Σαββίδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ρωσίας, ο Κυριάκος Ιορδανίδης πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Γεωργίας και σύμβουλος επί σειρά ετών στο ΣΑΕ χωρών πρώην ΕΣΣΔ.

Την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά αντιπροσώπευσαν οι Κώστας Τσιλφίδης και Δημήτρης Μολοχίδης, νυν και πρώην πρόεδροι αντίστοιχα.


Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο ποντιακής καταγωγής βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ως πρόεδρος της ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Ανταλλάχθηκαν απόψεις κοινού ενδιαφέροντος και έγινε ενημέρωση σχετικά με το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Ο Γιώργος Μαυρόπουλος, διευθυντής του Ελληνικού Ερευνητικού Κέντρου Μικράς Ασίας και Πόντου με έδρα το Σικάγο και ο Δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Αμερικής και Καναδά, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το έργο τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης προσέφερε πλούσια ποντιακά εδέσματα.