Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Με χορό και τραγούδι έκοψε την βασιλόπιτα η Εύξεινος Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»

Με χορό και τραγούδι έκοψε την βασιλόπιτα η Εύξεινος Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»
Με χορό και τραγούδι έκοψε την βασιλόπιτα η Εύξεινος Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»

Την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Γεώργιος Μωυσιάδης» παρουσία μελών αλλά και φίλων των Ποντίων.

Την εκδήλωση άνοιξε το μικρό χορευτικό που όπως κάθε φορά έτσι και τώρα συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με το πάθος αλλά και την υπερηφάνεια του χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.


Η ευχάριστη έκπληξη ωστόσο ήταν η επίσημη πρώτη παρουσίαση της χορωδίας της Λέσχης όπου κράτησε μελωδική συντροφιά με νέα τραγούδια προκαλώντας ένα αυθόρμητο θερμό χειροκρότημα. Η υπεύθυνη της Χορωδίας, δασκάλα κ. Χριστίνα Καραμαλτίδου απέσπασε θετικότατα σχόλια καθώς το νεοσύστατο τμήμα χορωδίας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Γιάννης Τοπαλίδης τίμησε την Αναστασία Σαχσανίδου, ενώ ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης κ. Θεόδωρος Κιαχόπουλος τίμησε τον κ. Ζαμεινόπουλο που ήταν ο μελετητής του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα η Λέσχη.


Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του ΙΝ. Αγ. Νικολάου π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, ενώ το πρώτο κομμάτι έκοψε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός που τόνισε κατά τον χαιρετισμό του την σπουδαία δουλειά που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης «Πέρα από τις πλούσιες δράσεις και δραστηριότητες, με τις οποίες προάγει τον Πολιτισμό, είναι σημαντική η συνεισφορά του Συλλόγου στη διατήρηση της Κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. Προβάλλοντας υγιή πρότυπα και σημαντικές ανθρώπινες αξίες, η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής "Ο καπετάν Ευκλείδης" είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η τοπική μας κοινωνία» τόνισε.

Πηγή: Acharnorama