Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 9ο παιδικό εφηβικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 9ο παιδικό εφηβικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 9ο παιδικό εφηβικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σαπών η γενική πρόβα των σωματείων της Θράκης, που θα συμμετέχουν στο 9ο παιδικό εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών χορών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Περισσότεροι από 180 χορευτές παιδικής και εφηβικής ηλικίας από τα σωματεία της Θράκης, ένωσαν τα χέρια τους για να συμμετέχουν στην παραπάνω διοργάνωση, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00 στο κλειστό γήπεδο της Καλαμίτσας Καβάλας.

Συντονιστής χοροδιδάσκαλος είναι ο Στέλιος Νικολάου, ενώ τους χορευτές θα συνοδεύσουν μουσικά η Ελένη Αποστολίδου και ο Σίμος Αναστασιάδης στο τραγούδι, οι Γιώργος Κουμουλίδης, Σίμος Αναστασιάδης, Σταύρος Προσαλέντης και Ανδρέας Αλεξανδρίδης στην λύρα και ο Κωστας Τσαρμαντίδης και η Μαρία Αποστολίδου στο νταούλι.


Οι χορευτές τoy νομού Κομοτηνή, θα παρουσιάσουν τους χορούς: 1) Τικ Μονόν, περιοχής Ματσούκας, 2) Διπάτ ή Ομάλ Τραπεζούντας, 3) Πατούλα ή Πιπιλομάταινα, παμποντιακός, 4) Τικ Τόνγιας και 5) Σαρίκουζ', περιοχής Τραπεζούντας. 

Στην πρόβα ήταν παρούσα το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ, και πρώην πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρύσα Μαυρίδου, καθώς και πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων Ποντιακών συλλόγων.

Σχετικά θέματα