Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Πείτε όχι στους Αρνητές της Γενοκτονίας - Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών

Πείτε όχι στους Αρνητές της Γενοκτονίας - Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών
Πείτε όχι στους Αρνητές της Γενοκτονίας - Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών

Στα πλαίσια του αγώνα για την Διεθνή Αναγνώριση του απαράγραπτου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, εγκλήματος της Γενοκτονίας, επετεύχθη να αναγνωρίζεται σήμερα το έγκλημα αυτό από αρκετές από τις Πολιτείες των ΗΠΑ. Μια από αυτές τις Πολιτείες είναι και η Πολιτεία του Μίσιγκαν, η οποία επίσημα αναγνώρισε το έγκλημα της Γενοκτονίας το 2015 εις βάρος των Αρμενίων.

Η ευαισθησία της Πολιτείας του Μίσιγκαν για το θέμα της Γενοκτονίας, δεν περιορίστηκε μόνο στην αναγνώρισή της. Με την πολύτιμη αρωγή κυρίως της Αρμενικής κοινότητας, σε όλα τα δημόσια σχολεία της επαρχίας του Μίσιγκαν στην βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, διδάσκεται η ιστορία του εγκλήματος της Γενοκτονίας που τελέστηκε σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Απέναντι σε αυτή την θετική ιστορική εξέλιξη, βρέθηκε η Τουρκική κοινότητα του Μίσιγκαν («ΤΑCAM», Turkish American Cultural Association of Michigan), η οποία με συστηματική προπαγανδιστική τακτική, αρνούμενη της Γενοκτονίες που τελέστηκαν σε βάρος των Χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα, προσπαθεί να αποδομήσει αυτή την πολύπλευρη και δίκαιη στάση της Πολιτείας του Μίσιγκαν.

Εκφραστής της συστηματικής στρέβλωσης της αλήθειας, παραπλάνησης της κοινής γνώμης της Πολιτείας και φυσικά άρνησης της Γενοκτονίας είναι ο Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Μίσιγκαν και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανοτουρκικής Πολιτικής Ένωσης του Μίσιγκαν (TACAM). Η δράση του κ. Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά, δεν σταματά μόνο στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης της Πολιτείας του Μίσιγκαν και στην άρνηση για το θέμα της Γενοκτονίας αλλά επεκτείνεται και σε εκπαιδευτικό – πολιτικό επίπεδο, καθώς προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανατρέψει την απόφαση για την διδασκαλία της ιστορίας του εγκλήματος του τρίπτυχου της Γενοκτονίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι) στα δημόσια σχολεία της επαρχίας του Μίσιγκαν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν νοείται καθηγητής ανώτατης βαθμίδας σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, να αρνείται την Γενοκτονία που η Πολιτεία που ζει και εργάζεται έχει αναγνωρίσει με ντοκουμέντα και να επιχειρεί προπαγανδιστικές πράξεις και να προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, μέσα από την εξουσία που του έχει δοθεί. Μάλλον δε χείριστον, ένας εκπαιδευτικός να προσπαθεί να εμποδίσει την πρόσβαση στην γνώση των μαθητών για ένα ιστορικό γεγονός που διαπράχθηκε. Ένας πανεπιστημιακός φορέας τέτοιου βεληνεκούς, όπως το Μίσιγκαν, το εκπαιδευτικό προσωπικό που τον απαρτίζει, δέον είναι να αποτελείται από ανθρώπους που η επιστημοσύνη τους δεν επηρεάζεται από συμφεροντολογικούς και προπαγανδιστικούς παράγοντες και αναντίρρητα από εκπαιδευτικά μέλη που σέβονται και τηρούν τις αποφάσεις και τους νόμους της Πολιτείας που ζουν και εργάζονται.

Φυσικά, η στάση αυτή δεν πέρασε αδιάφορη και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Αρμενικής κοινότητας, η οποία σε συνεργασία και με την στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου της Καλιφόρνια, αποφάσισαν από κοινού την, για την αποπομπή του συγκεκριμένου καθηγητή.

Για τους ίδιους λόγους και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους γενοκτονημένους προγόνους μας αλλά και τους άλλους λαούς που επλήγησαν με τον ίδιο τρόπο και αφουγκραζόμενη τα ακαδημαϊκά και ιστορικά ιδεώδη, αποφάσισε να στηρίξει την παραπάνω πρωτοβουλία και να προσυπογράψει την αίτηση αυτή. Το ίδιο λοιπόν καλεί να πράξουν και τα σωματεία - μέλη της, υπογράφοντας στον παρακάτω σύνδεσμο την ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας μόνο την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

http://www.americanhellenic.org/genocidedeniers