Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η μεγάλη επιστροφή των Ποντίων!

Η μεγάλη επιστροφή των Ποντίων!
Η μεγάλη επιστροφή των Ποντίων!

Ήταν το απόλυτο ματς «ζωής και θανάτου» για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής: ο Απόλλων υποδεχόταν την Δόξα Δράμας στην Καλαμαριά, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται 1 βαθμό μπροστά από τους φιλοξενούμενους στη βαθμολογία και ο νικητής του σημερινού ντέρμπι (με 4 αγωνιστικές ν' απομένουν για το φινάλε της χρονιάς) θα βρισκόταν, ουσιαστικά, και με τα δύο πόδια στην Football League της ερχόμενης σεζόν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξωαγωνιστικές εντάσεις, καθώς οι περίπου 500 οπαδοί της Δόξας έψαχναν τρόπο να μπουν στο γήπεδο μιας και δεν τους είχαν δοθεί εισιτήρια, όμως όσον αφορά στα εντός των 4 γραμμών τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ήρεμα.

Η ομάδα του Καλαϊτζίδη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 12΄όταν ο Κυβελίδης με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε δυο αμυνόμενους, όμως ο Σικαλιάς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Η Δόξα «ανταπάντησε» με τον Μκριτσιάν στο 29΄ να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Δουκάκη και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που στο 36΄ είχε την τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Πόποβιτς με τρομερή ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα σύριζα στο δοκάρι του Σικαλιά.

Το δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο, ήταν μονόλογος των Ποντίων: στο 54΄ ο Κυβελίδης μ' ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Δουκάκη και έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα έβαζε οριστικά τέλος στα όποια όνειρα της Δράμας γι' ανατροπή και το βρήκαν στο 72΄: ο Πόποβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Σικαλιά και με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-0, καθώς στα εναπομείναντα 20 λεπτά τίποτα αξιόλογο δεν συνέβη.

Κάπως έτσι, μ' αυτό το «τρίποντο» η Καλαμαριά πήγε στους 61 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της στους 57 την Δόξα και με 4 αγωνιστικές ν' απομένουν είναι, πλέον, με το... 1.5 πόδι στην Stoiximan.gr Football League.

Οι Πόντιοι επέστρεψαν, λοιπόν.

Και, όχι: δεν πρόκειται γι' ανέκδοτο...

Πηγή: Sportdog