Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τίμησε τον Πόντο, ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης

Τίμησε τον Πόντο, ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης
Τίμησε τον Πόντο, ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης

Στον Ζυγό Καβάλας βρέθηκε αυτή την φορά ο δρομέας της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης συμμετέχοντας στον αγώνα βουνού 17 χλμ, τον οποίο διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού «Ο Υψηλάντης» σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό πολιτιστικό σύλλογο Ζυγού Καβάλας, τον ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας Κύκλοτρον καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου με την ονομασία Zigos Run and MTB Race 2017 – »Δασικές Διαδρομές’. 

Σκοπός των εκδηλώσεων, η προβολή τις περιοχής και ειδικά του πανέμορφου πευκοδάσους του Ζυγού, καθώς και η διάδοση του αθλητισμού. Παράλληλα, ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας, προέβη στην απονομή ειδικού βραβείου, τιμώντας και εκτιμώντας την προσπάθειά του, τρέχοντας «Ση Παναϊας την Στράταν», την διαδρομή στο Πόντο.

Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει για την πρόσκληση και την τιμή που του έγινε μέσω της «Ώρας των Σπορ: «Ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου, τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου κ Παναγιώτη Παχίδη, τον υπεύθυνο των Φιλάθλων ΑΕΚ Ζυγού κ. Γεώργιο Τσιριδη οι οποίοι με αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ζεστασιά και μου πρόσφεραν την Τιμητική πλακέτα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Παχίδη Πάνο, για την ζεστή ποντιακή φιλοξενία και για όλα όσα μου πρόσφερε απλόχερα με αγάπη.

Όσο για την διαδρομή, ήταν υπέροχη, μέσα σε ένα καταπράσινο βουνό, με μονοπάτια και διαδρομές πανέμορφες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δέντρα τα φύτεψαν οι πρόσφυγες που ήρθαν από τον Πόντο και σήμερα απολαμβάνουν οι νεότεροι τα οφέλη του. Συναντήσεις με καλούς φίλους Μακεδόνες, οι οποίοι ήταν πάντα με το χαμόγελο κι έναν καλό λόγο. Τους ευχαριστώ όλους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές, εθελοντές και δρομείς».

Πηγή: Ένωση