Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Ξάνθη

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Ξάνθη
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Ξάνθη

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Ποντίων Ν. Ξάνθης και Ποντίων χορευτών Ξάνθης «οι Τραντέλλενες» προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, για να εκφράσουν την χαρά και να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στην Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το θρησκευτικό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, που για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη της Ξάνθης από 5 έως 7 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Η Ξάνθη υποδέχεται, για πρώτη φορά, την Ιερή Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά της προστάτιδας του Ποντιακού Ελληνισμού, το σύμβολο των ορθοδόξων της Ανατολής, την «Κυρά του Πόντου», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου:

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, υποδοχή Της στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Δέησης στον προ του ρολογιού χώρου και στην συνέχεια Δοξολογία-Προσφωνήσεις στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, εκδήλωση «Μνήμη Ποντιακού Ελληνισμού» από τους Συλλόγους Ποντίων Ν. Ξάνθης και τον Σύλλογο Ποντίων χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες».

Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 7:30 - 10:30. Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα βρίσκεται, για λαϊκό προσκύνημα, στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας την Παρασκευή μέχρι την 10η νυκτερινή, το Σάββατο από τις 7:30 π.μ. μέχρι την 10η νυκτερινή και την Κυριακή από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 15:00, ώρα αναχώρησης της συνοδείας μετά της Ιεράς Εικόνας.