Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ξεκινάει τις παραστάσεις της, η "19η Μαΐου"

Ξεκινάει τις παραστάσεις της, η "19η Μαΐου"
Ξεκινάει τις παραστάσεις της, η "19η Μαΐου"

Η "19η Μαΐου" της Φανής Δαλεζίου είναι μία ιστορική ηθογραφία με θέμα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και είναι το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Βραβεύτηκε από την UNESCO και διακρίθηκε στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου "Faces Without Masks" μέσα από 90 παραστάσεις από όλο τον κόσμο όπου και ταξίδεψε στα Σκόπια τον Απρίλιο του 2016. 

Η επιτυχία συνεχίζεται φέτος το καλοκαίρι αφού η «19η Μαΐου» θα ζωντανέψει πάλι και θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε σε πολλούς Δήμους τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Η πρώτη παράσταση της περιοδείας θα δοθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις 21:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Αργυρούπολης (Λεωφόρος Κύπρου 68).

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Σαμψούντα 1919 

Δυο οικογένειες ετοιμάζονται να παντρέψουν τα παιδιά τους. Τα σχέδια των Νεότουρκων όμως αλλάζουν τις ζωές τους. Από άρχοντες του Πόντου βρίσκονται ξεριζωμένοι. Τη θέση της χαράς παίρνουν η θλίψη και η εξαθλίωση ενώ η ξενιτιά αλλάζει για πάντα τις ζωές τους. Η χαρά, η λύπη, το γέλιο και το κλάμα εναλλάσσονται...

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί αφορμή να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να θυμηθούμε το παρελθόν μας και να αναλογιστούμε το μέλλον μας.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Φανή Δαλεζίου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Μουσική επιμέλεια & πρωτότυπη σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά/κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Φωτογραφίες: Αγγελική Ειρήνη Μήτση & www.artphotography4u.com 
Παραδοσιακοί χοροί & παραδοσιακές ενδυμασίες: Κώστας Αλεξανδρίδης
Μεταφορά στα ποντιακά: Ντιάνα Αναστασιάδου, Κώστας Αλεξανδρίδης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνα Αλεφαντινού, Χριστιάννα Ανανιάδου, Γεωργία Γρίβα, Φανή Δαλεζίου, Βάσια Μίχα, Κωνσταντίνος Τσακανάκης

Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos