Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Όλα έτοιμα για το 36ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών - Αναλυτικό πρόγραμμα

Όλα έτοιμα για το 36ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Όλα έτοιμα για το 36ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Όλα έτοιμα είναι πλέον για το 36ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το ετήσιο χορευτικό και όχι μόνο, αντάμωμα της νεολαίας των Ποντιακών συλλόγων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Το φετινό αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ludwigshafen, όπου Πόντιοι και μη, από όλες τις περιοχές της Γερμανίας θα δώσουν δυναμικό παρών.

Φέτος το φεστιβάλ με απόφαση της νεολαίας θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Φρανκφούρτης και χορηγός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε), αθόρυβα και με σεμνότητα ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και ενίσχυσε εκείνες τις δράσεις του ποντιακού ελληνισμού στην ξενιτιά, για να κρατηθεί ψηλά το φρόνημα των απογόνων των Ελλήνων του Πόντου, τα ήθη και έθιμα και ιδιαίτερα δράσεις της νεολαίας.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 μ.μ. υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος και στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ludwigshafen.

Στις 8:00 μ.μ. θα ακολουθήσει δεξίωση των επισήμων καλεσμένων με χαιρετισμούς, ομιλίες και δείπνο.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 θα υπάρχει η δυνατότητα για ολοήμερο προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί χορευτική παράσταση στον προαύλιο της εκκλησίας ενώ στις 6:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του 36ου Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών με την είσοδο όλων των χορευτικών συγκροτημάτων με το χορό Εμπρ’ οπίς΄. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων.

Τέλος θα ακολουθήσει γλέντι με τους καλλιτέχνες Αλέξη Παρχαρίδη, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Δημήτρη Πιπερίδη, ενώ θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές και λυράρηδες των συλλόγων.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου και στη συνέχεια ξενάγηση στην πόλη του Ludwigshafen.