Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, στη Δροσιά

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, στη Δροσιά
Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, στη Δροσιά 

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Δροσιάς στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, στη Δροσιά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πολύ περισσότερο τώρα που η πατρίδα μας βιώνει μια δύσκολη περίοδο και γίνεται αποδέκτης αμφισβήτησης του γεγονότος από τη γείτονα χώρα. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη αξία της εκδήλωσης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ένωση Ποντίων Δροσιάς, ώστε να μη λησμονείται το τραγικό γεγονός και να παραμένουν ισχυροί οι δεσμοί των ανθρώπων με τις εστίες από τις οποίες ξεριζώθηκαν.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς κα Μελπομένη Μαργάρα, ενώ το Χρονικό της Ημέρας Μνήμης διάβασε εμφανώς συγκινημένη η κα Κυριακή Λαζαρίδη. Μέλη του Συλλόγου με τη συνοδεία του επιφανούς λυράρη κ. Ηλία Υφαντίδη τραγούδησαν την «Ωδή προς τον Άγνωστο Στρατιώτη» και χόρεψαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Προβλήθηκε, επίσης, ταινία μικρού μήκους σχετικά με την υποβάθμιση της σημασίας του γεγονότος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα σχολικά βιβλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς κ. Χρ. Ποτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθ. Κρητικός, Χ. Ιωαννίδης, Γ. Καλαφατέλης, Στ. Κριεμάδης, Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης, οι τοπικοί σύμβουλοι, Π. Συμεωνίδης και Στ. Ουσταμπασίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί κάτοικοι.