Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Σουηδία

Τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Σουηδία
Τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Σουηδία

Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθιερώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1994 ως η επίσημη ημέρα για τον ιερό αυτό σκοπό. Ο Σύλλογος Ποντίων Στοκχόλμης "Εύξεινος Πόντος", πάντα με σεβασμό προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας, τιμά την 19η Μαΐου κάθε χρόνο με εκδηλώσεις στην μνήμη των 353,000 ψυχών που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Οι εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας που διοργανώνει ο σύλλογος έχουν και φέτος την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας και του ιδίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα.

Η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Birger Jarlsgatan 92, 11420 Stockholm) την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, κατά την Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, με την συμμετοχή των νέων Ακριτών και σημαιοφόρων του συλλόγου.

Ο Σύλλογος προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην συγκεκριμένη θρησκευτική εκδήλωση και λατρευτική σύναξη, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας.