Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Σ. Αναστασιάδης: Να μπει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας στη διπλωματική ατζέντα

Σ. Αναστασιάδης: Να μπει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας στη διπλωματική ατζέντα

Αίτημα να ενταχθεί το θέμα της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων,  στη διπλωματική ατζέντα της Ελλάδας, έθεσε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής (25.05.2017) παρόντος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Αναστασιάδης είναι  η πρώτη φορά που κατατίθεται ανάλογο αίτημα στη Βουλή, από τις 24 Φεβρουαρίου 1994, που με ομόφωνη απόφαση, καθιερώθηκε με νόμο του κράτους η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ  πρότεινε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , σε μία επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, να συζητηθεί το θέμα, να παρθεί απόφαση και να ζητηθεί να ενταχθεί στην διπλωματική ατζέντα της Ελλάδας.

Ο Πόντιος βουλευτής και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ. για θέματα απόδημου ελληνισμού, πιστεύει ότι το θέμα πρέπει να  βρίσκεται στην διπλωματική ατζέντα των διμερών συναντήσεων, και να τίθεται κάθε φορά που ο εκάστοτε Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών , ο πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επισκέπτονται διάφορες Χώρες.

Άλλωστε επανειλημμένα έχει τονιστεί από επίσημους ποντιακούς φορείς ως μειονέκτημα το γεγονός ότι, η ελληνική πολιτεία δεν έχει επίσημα διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Πηγή: Thestival