Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Γ. Παρχαρίδης: «Θέμα πανανθρώπινο η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Γ. Παρχαρίδης: «Θέμα πανανθρώπινο η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»
Γ. Παρχαρίδης: «Θέμα πανανθρώπινο η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη

Ο Γιώργος Παρχαρίδης πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων μιλά στο Newpost για τη 19η Μαΐου, τους αγώνες που πρέπει να κερδηθούν και τα αποκαλυπτήρια ενός γιγαντιαίου μνημείου στον Πειραιά.

Είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ποντιακού χώρου, καθότι έχει διατελέσει πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ πλέον η δράση του εκφράζεται μέσω της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, της οποίας και ηγείται. Ο καρδιολόγος και ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Γιώργος Παρχαρίδης, μιλά στο Newpost για τη 19η Μαΐου και το ζήτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.  

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των αναγνωρίσεων», ήταν η πρώτη ατάκα που λέει στο Newpost, όπου αντιπαρέβαλε τις εντατικές προσπάθειες του οργανωμένου ποντιακού χώρου σε σχέση με την ανύπαρκτη βοήθεια από μεριάς Πολιτείας.  «Δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια. Το θέμα δεν είναι μόνο ποντιακό. Είναι ζήτημα εθνικό και πανανθρώπινο», υπογραμμίζει και αναφέρεται σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός, όπως τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μεγάλου μνημείου γενοκτονίας στην Ελλάδα, τα οποία θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου στον Πειραιά. Παράλληλα, ο Γιώργος Παρχαρίδης κλήθηκε να σχολιάσει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newpost,  τα θέματα ενότητας που προκύπτουν στο χώρο, στον οποίο έχει δώσει μεγάλες μάχες ως «εμπρολάτες», αρχηγός και ηγήτωρ δηλαδή.

Μπορείτε να διαβάστε τη συνέχεια εδώ...