Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

«Στρατηγικές για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας» το θέμα εκδήλωσης της νεολαίας της ΠΟΕ

«Στρατηγικές για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας» το θέμα εκδήλωσης της νεολαίας της ΠΟΕ
«Στρατηγικές για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας» το θέμα εκδήλωσης της νεολαίας της ΠΟΕ

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, παράρτημα Θεσσαλονίκης «Σογομόν Τεχλιριάν», πραγματοποίησαν από κοινού εκδήλωση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της 19ης Μαΐου, η οποία εντάσσεται στον 2ο κύκλο συζητήσεων της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης με θέμα «Στρατηγικές για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Ο κ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ανέλυσε το θέμα δίνοντας πολλαπλά παραδείγματα στους παρευρισκόμενους για τους τρόπους αναγνώρισης μιας Γενοκτονίας. Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε αξιοσημείωτα γεγονότα που έλαβαν μέρος στη Γαλλία, συγκεκριμένα στην πόλη Λυών, άγνωστα κατά το μεγαλύτερο αριθμό των παριστάμενων. Έκλεισε με την φράση «Ο αγώνας γίνεται από τους σπάνιους», προτρέποντας έτσι τους νέους για την συνέχιση των αγώνων της δικαίωσης των προγόνων τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε., Ιωάννης Παπαδόπουλος και η εκπρόσωπος του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης της Αρμένικης Νεολαίας Ελλάδος, Ειρήνη Ρουμπενιάν.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γαλεγαλίδης, Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ε. καθώς και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. Ακριτίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής και η Αρμενική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι των Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων της Π.Ο.Ε..

Η εκδήλωση έκλεισε, δίνοντας ραντεβού για τις κεντρικές εκδηλώσεις της Π.Ο.Ε. την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 18:30 στην πλατεία Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.