Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Συνεχίζουν την προσπάθεια για την ανάδειξη του Ποντιακού θεάτρου οι «Ακρίτες του Πόντου»

Συνεχίζουν την προσπάθεια για την ανάδειξη του Ποντιακού θεάτρου οι «Ακρίτες του Πόντου»
Συνεχίζουν την προσπάθεια για την ανάδειξη του Ποντιακού θεάτρου οι «Ακρίτες του Πόντου»

Με πλήρη επιτυχία έκλεισε μια σειρά εκπληκτικών θεατρικών παραστάσεων στην ποντιακή διάλεκτο. Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» δηλώνει πιστός στο όραμα του, συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη του ποντιακού θεάτρου συμβάλλοντας παράλληλα στην διατήρηση και διάδοση της ποντιακής διαλέκτου.

Τρεις μέρες το θέατρο του Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης», γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασε το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», στις 24, 25 και 26  Απριλίου. Οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις του έργου πρόσφεραν απλόχερα το γέλιο στους θεατές, που φάνηκαν να έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από στιγμές ανεμελιάς και χαράς. Την χθεσινή τελευταία παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας-Ιατρός Ιωάννης Ταχματζίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης Ανέστης Οσιπίδης, το μέλος της διοίκησης της ΔΙΣΥΠΕ Κατερίνα Μπίλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» Χρήστος Πετανίδης, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πόντιων Γιαννιτσών Μαρία Μαγλουσίδου, το μέλος της διοίκησης της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαυρομάτης, ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Βασιλειάδης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου. Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» ευχαριστεί αυτούς που βοήθησαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση της παράστασης, τους χορηγούς και φυσικά όλο τον κόσμο που παρακολούθησε και τις τρεις ημέρες την παράσταση.


«Με το Ζορ’ Διατρός», η ξεκαρδιστική κωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο, σε  διασκευή Κωνσταντίνου Ζουρουφίδη, βασισμένη στο έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό».

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιάδης,
Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Σακατζής,
Σκηνικά-κουστούμια: Νίκος Ιγνατιάδης
Μουσική: Γιώργος Μωυσιάδης
Κατασκευή κουστουμιών: Λιάνα Παλαχίδου
Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Αγαθαγγελίδης
Ήχος-Φωτισμός: Πίστη Σολομωνίδου
Ζωγραφική Σκηνικού: Σταύρος Παναγιωτάκης
Υπεύθυνος θεατρικού: Μάκης Μαριάδης

Παίζουν:
Γιάννης Γεωργιάδης: Στοφόρος
Σοφία Σεφανίδου: Παρέσα
Γιώργος Βενετικίδης: Ανέστης
Γιώργος Βαλετόπουλος: Λαζίκας
Θεόδωρος Νικολαΐδης: Λουκάς
Νίκος Ιγνατιάδης: Αλέξανδρος
Λιάνα Παλαχίδου: Τσακελίνα
Ιωάννα Δεληγκιαβουρίδου: Λεμονίτσα
Γιώργος Νικολαΐδης: Λέανδρος
Ρούλα Γεωργιάδου: Παλάσα
Δήμητρα Χάνδρου: Ευριδίκη
Αργυρώ Ουσταμπασίδου: Τσόφαα